Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Να αντισταθεί σε κάθε πίεση για εκποίηση του Ελληνικού, καλεί την κυβέρνηση η Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Να αποκρούσουν αποφασιστικά κάθε ενέργεια που οδηγεί στην εκποίηση του χώρου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και να πρωτοστατήσουν σε κάθε πρωτοβουλία
αξιοποιώντας τη μελέτη του ΕΜΠ, καλεί τις οργανώσεις και τα μέλη τους η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ίδια απόφαση που προέκυψε μετά από ειδική για το θέμα συνεδρίασή της,απαιτεί "από την Κυβέρνηση να απαλλαγεί από μνημονιακά κατασκευάσματα τύπου ΤΑΙΠΕΔ και να αντισταθεί σε κάθε πίεση που ασκείται από ντόπιους ή ξένους κύκλους για ιδιωτικοποίηση του χώρου".

"Κανένα τίμημα ή ανταλλαγή δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχο με την τεράστια βλάβη που θα προκύψει από την απώλεια του τελευταίου μεγάλου δημόσιας ιδιοκτησίας χώρου στο Λεκανοπέδιο" τονίζει χαρακτηριστικά η Ν.Ε. του κυβερνώντος κόμματος.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ:


Η αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε όφελος των πολιτών που ζουν στο λεκανοπέδιο υπήρξε και παραμένει βασικός στόχος της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα παλεύουν για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου ελεύθερου και ανοικτού στη χρήση όλων.


Η μελέτη του ΕΜΠ που αποτελεί πάντα σοβαρό επιστημονικό εφόδιο στη δράση μας τεκμηριώνει το αναγκαίο και το εφικτό της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου καθώς και την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σ’ αυτό από τα διάφορα σημεία της πόλης, με μέσα σταθερής τροχιάς.


Είναι δυνατό και εύκολο να ανακτηθούν πάνω από 250 κτήρια από τα 400 περίπου που υπάρχουν ήδη στο χώρο και η απόδοσή τους για χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής, άθλησης και ψυχαγωγίας, και άλλων που είναι συμβατές με το χαρακτήρα του Πάρκου.


Στα πλαίσια αυτά τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του πάρκου θα προκύψουν πάνω από 2500 πραγματικές νέες θέσεις εργασίας χωρίς καταστροφή της υπάρχουσας αγοράς ή των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν στους γύρω δήμους.


Αποκρούουμε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, αντιπαροχής και τσιμεντοποίησης του πολυτίμου αυτού χώρου. Κανένα τίμημα ή ανταλλαγή δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχο με την τεράστια βλάβη που θα προκύψει από την απώλεια του τελευταίου μεγάλου δημόσιας ιδιοκτησίας χώρου στο Λεκανοπέδιο.


Με αυτά τα δεδομένα αντιπαλεύουμε κάθε σκέψη για εκποίηση του χώρου στη Lamda Development ή σε όποιον άλλον μελλοντικό «επενδυτή».


Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν αποφασιστικά τα κινήματα υπεράσπισης του χώρου του πρώην αεροδρομίου και πρώτα την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητές της.


Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να απαλλαγεί από μνημονιακά κατασκευάσματα τύπου ΤΑΙΠΕΔ και να αντισταθεί σε κάθε πίεση που ασκείται από ντόπιους ή ξένους κύκλους για ιδιωτικοποίηση του χώρου.


Επί πλέον προτείνουμε άμεσα μέτρα που χωρίς να έχουν κόστος, μπορούν να ωφελήσουν τους πολίτες βελτιώνοντας τη ζωή τους όπως:
  • Άνοιγμα δενδρόφυτων χώρων σε κοινή χρήση, αφαίρεση των εσωτερικών περιφράξεων.
  • Επιστροφή των χώρων πολιτισμού που αφαιρέθηκαν το 2013 από συλλόγους.
  • Διάνοιξη διόδου για μετάβαση πεζών ή ποδηλατών από το Άνω προς το Κάτω Ελληνικό.
  • Δημιουργία χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του μετρό Ελληνικού και Αργυρούπολης.
  • Κατοχύρωση της ελεύθερης χρήσης του παραλιακού μετώπου του Ελληνικού.
Στα πλαίσια αυτά η ΝΕ καλεί τις Οργανώσεις και τα μέλη τους να αποκρούσουν αποφασιστικά κάθε ενέργεια που οδηγεί στην εκποίηση του χώρου. Με αξιοποίηση των εργασιών του ΕΜΠ, να διοργανώσουν σχετικές συζητήσεις, να πάρουν κινηματικές πρωτοβουλίες και να στηρίξουν ανάλογες πρωτοβουλίες κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου