Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δήμαρχος, Α. Κονδύλης: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντώ σε ερωτήσεις του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»

Επανειλημμένως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι γινόμαστε δέκτες μιας πολιτικά ανάρμοστης συμπεριφοράς από τη μεριά του δημάρχου
της πόλης μας.

Στις ερωτήσεις που υποβάλλουμε -ασκώντας έλεγχο προς τη δημοτική αρχή, όπως επιβάλλει ο ρόλος μας ως αντιπολίτευσης- αντί να λαμβάνουμε απαντήσεις, εισπράττουμε σχόλια για τη σκοπιμότητα των ερωτήσεών μας!

 
Κατανοούμε ότι ορισμένες ερωτήσεις που απευθύνουμε στον δήμαρχο ενοχλούν, επειδή του χαλούν την εικόνα που προσπαθεί να φτιάξει για τη διοίκησή του.


Αλλά, αυτός είναι και ο ρόλος της αντιπολίτευσης: να ασκεί έλεγχο και να μιλά -κατά την κρίση της, εννοείται- για όλα εκείνα τα οποία δεν προσιδιάζουν σε αρχές, που όλοι οι πολίτες απαιτούν να ισχύουν: η διοίκηση να είναι χρηστή και δημοκρατική, η δε διαχείριση του δημόσιου χρήματος απολύτως διαφανής. Ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται και να σέβεται τον ρόλο αυτόν. Η κριτική είναι μέρος αυτής της διαδικασίας. Οι προσβολές όχι.


Το δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου πλέον παραβιάζεται, αφού ο δήμαρχος φτάνει στο σημείο -συστηματικά μάλιστα- να παραποιεί τα λεγόμενά μας και να μας καταλογίζει κακή πρόθεση, προκατάληψη στο πρόσωπό του, πρωτοφανή έλεγχο και κριτική στη διοίκησή του, διατυπώνοντας μάλιστα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια, προσωπικά προς τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ή και συνολικά προς την Κίνηση. Τις περισσότερες δε φορές οι απαντήσεις του είναι εκτός θέματος.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (25/2/2015) ο κ. Κονδύλης φανερά ενοχλημένος από τα ερωτήματα που έθεταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ δήλωσε ότι αυτή είναι και η τελευταία φορά που απαντά σε ερωτήσεις της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης. 

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη στάση του δημάρχου απαράδεκτη, αντιθεσμική και βαθύτατα αντιδημοκρατική και την καταγγέλλουμε στον λαό του Αλίμου.

Είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Δήμου μας, δήμαρχος να δηλώνει δημόσια ότι δεν θα ασκεί τις θεσμικές του υποχρεώσεις, όπως αυτές ορίζονται και από τον νόμο, υποχρεώσεις που ενδυναμώνουν τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση της ζωής της πόλης μας.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του δημάρχου δεν μας εκπλήσσει. Τα πρώτα δείγματα της συγκεντρωτικής και αυταρχικής διοίκησής του φάνηκαν με το που ανέλαβε.

Δεν πρόκειται, όμως, να είμαστε διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε μαχητικά να υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας, να διεκδικούμε πλήρη ενημέρωση και ισότιμη συμμετοχή μέσα στο συμβούλιο και σε όλους τους θεσμούς του δήμου.


Ελένη Μπελιά
Δημήτρης Κλαυδιανός
Φανή Πύρζα

Άλιμος, 4/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου