Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επιτροπή Αγώνα: «Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να καταργηθεί!»

«Ο αγώνας για το Ελληνικό δεν είναι αγώνας μόνο για την ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ.Κοσμά από το ΤΑΙΠΕΔ και για την κατάργηση του απαράδεκτου Ν.4062/2012 για την περιβόητη "αξιοποίηση" του Ελληνικού με ξενοδοχεία,mall, καζίνο, γκόλφ και πολυτελείς κατοικίες.

Ο αγώνας για το Ελληνικό δεν είναι αγώνας μόνο για την απόδοσή του στους κατοίκους της Αθήνας ως ένα δημόσιο Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου.

Ο αγώνας για το Ελληνικό είναι αγώνας για τη δημόσια γη και τους κοινούς πόρους της χώρας μας. Είναι αγώνας για το δημόσιο πλούτο γενικά, ως στοιχείο που πρέπει να διαφυλαχθεί λόγω της περιβαλλοντικής του σημασίας και να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών όλων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα.

«Σε αυτό το πλαίσιο, σε συντονισμό με φορείς και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, του μνημονιακού φορέα που συστάθηκε για να αποστερήσει από τον ελληνικό λαό τον δημόσιο πλούτο που του ανήκει -παραλίες, δάση, μνημεία, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, το νερό, ενεργειακά δίκτυα κτλ- και να τον παραδώσει στο μεγάλο εγχώριο και διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο», προσθέτει.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό «έχει διατυπώσει επανειλημμένα το αίτημα για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, που συστάθηκε για να λεηλατήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας. Σήμερα, μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και για το μέλλον του Ελληνικού, η Επιτροπή Αγώνα αντιτίθεται με όλες της τις δυνάμεις στην παρ.2 του Άρθρου 24 "Κατάργηση/Εκκαθάριση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. - Συγχώνευση δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της ΕΤΑΔ Α.Ε." που έχει μπει εμβόλιμα στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας" του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο, όχι μόνο δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά μεταβιβάζεται πρακτικά σε αυτό το σύνολο της δημόσιας γης της χώρας.

Η παρ.2 του Άρθρου 24 δεν μπορεί να διορθωθεί με φράσεις που δηλώνουν καλές προθέσεις. Ζητάμε να αποσυρθεί! Στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί και έρθει ως έχει στη Βουλή, καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν το Άρθρο 24».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ενός νέου νόμου που θα καταργεί το ΤΑΙΠΕΔ και θα αποκαθιστά όσα απαράδεκτα επιβλήθηκαν μέσω αυτού από τις μνημονιακές κυβερνήσεις».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου