Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η Βούλα ξεκίνησε να «εξοικονομεί»

Φωτογραφία: Φιλάρετος Χατζηστεφάνου
Με την τοποθέτηση νέου Δημοτικού Φωτισμού στην Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου στη Βούλα καθώς και στην Πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας), ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ» συνολικού ύψους 700.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα, εκτός από την αντικατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού με νέας τεχνολογίας φωτιστικά και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, προβλέπει και σημαντικές παρεμβάσεις σε τέσσερις σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, με στόχο τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στα συγκεκριμένα κτίρια.

Για το λόγο αυτό, στο 2ο Νηπιαγωγείο Βούλας, στο 2ο Δημοτικό και 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας θα τοποθετηθούν ειδικές μονώσεις στις ταράτσες, θα αντικατασταθούν όλα τα αλουμινένια κουφώματα και υαλοπίνακες, θα τοποθετηθούν ειδικά σκίαστρα και θα αντικατασταθούν οι λέβητες και οι καυστήρες με πιο οικονομικούς, όπως και τα φωτιστικά σώματα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Παράλληλα, το σύστημα θέρμανσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το 2ου Νηπιαγωγείου Βούλας θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου. Οι εργασίες στα σχολεία θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθούν μέχρι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.
Σχετικά με το ιστορικό του προγράμματος αναφέρει μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008, όταν ο σημερινός Δήμαρχος, (ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Βούλας τότε), Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, υπέβαλε μελέτη που συντάχθηκε από τις Τ.Υ. του Δήμου σε συνεργασία με το τμήμα εξοικονόμησης ενέργειας του ΕΜΠ, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Φραγκίσκο Τοπαλή, στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) το οποίο είναι η διαχειριστική αρχή του έργου. Η μελέτη εγκρίθηκε από το ΚΑΠΕ και προωθήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο για οριστική έγκριση. Αντίστοιχη αίτηση ύψους 400.000€ είχε υποβάλει ο τότε Δήμος Βάρης η οποία όμως δεν εντάχθηκε τελικά στο πρόγραμμα, ενώ ο πρώην Δήμος Βουλιαγμένης δεν υπέβαλε αίτηση.
Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου