Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Στέργιος Πιτσιόρλας - Τι λέει για το Ελληνικό

Στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις -που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα- το άρθρο 24 προβλέπει τη δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Το συγκεκριμένο Ταμείο θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ και τα έσοδά του θα διατίθενται για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Εν τω μεταξύ, ο προταθείς από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του νέου Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας επισήμανε ότι η δημόσια περιουσία, πρέπει να αξιοποιηθεί όχι όμως και να αποτελέσει αντικείμενο χαριστικών πράξεων απέναντι σε ιδιώτες, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα γίνει η διάκριση για το ποια κομμάτια της δημόσιας περιουσίας -που σχετίζονται με δημόσια αγαθά ή την πρόσβαση σε δημόσια αγαθά- δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την διαδικασία.

Ακόμη, ο κ .Πιτσιόρλας είπε ότι δεν πρόκειται να ανακινηθούν θέματα που έχουν κλείσει. «Ό,τι έχει ολοκληρωθεί, έχει ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Η σύμβαση για το Ελληνικό είναι διάτρητη» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας κατά την συζήτηση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για τον διορισμό του. Τόσο ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, όσο και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Λεούσης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή της Βουλής.

«Είναι αυτονόητο ότι οι αιγιαλοί και οι παραλίες δεν πωλούνται» ανέφερε ο Στ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε: «αν αξιοποιηθεί το Ελληνικό ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο αξιοποίησής του. Η μέχρι τώρα πορεία είναι λάθος και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Είναι προβληματικός ο τρόπος. Θα επανεξεταστεί», είπε ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου