Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Συνεχίζονται οι μετακινήσεις των υπαλλήλων στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος μετακίνησε τους δύο υπαλλήλους του δημοτολογίου από τα τμήματα στα οποία τους είχε τοποθετήσει. Αυτή τη φορά τους έστειλε στα ΚΕΠ.

Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους είχαμε αναφερθεί με δημοσίευμά μας πριν λίγες ημέρες (Μετακινούν υπαλλήλους για… τιμωρία).

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Μαρτίου. Ο δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η απόφασή του έχει τιμωρητική διάθεση επικαλούμενος ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει στην υπάλληλο πως την ζητούν στην τεχνική υπηρεσία επειδή ξέρει καλό σχέδιο.

Ταυτόχρονα όμως διατύπωσε σαφέστατη αρνητική αξιολογική κρίση για τους δύο υπαλλήλους καθώς τους πρόσαψε ελαττώματα μειωτικά για την υπαλληλική ευσυνειδησία και ικανότητά τους λέγοντας για τον έναν ότι προκαλεί «συνεχείς συγκρούσεις στο γραφείο» και για την υπάλληλο ότι την εντόπισε μια φορά στις 1 το μεσημέρι να είναι εκτός υπηρεσίας!

Κατά την άποψη του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, δεν υπάρχει θέμα αλλά δημιουργήθηκε από τη στιγμή που το Sinergasia.gr δημοσίευσε την επιστολή των δύο υπαλλήλων. Αναρωτήθηκε μάλιστα πώς λάβαμε γνώση του εγγράφου ενώ ο ίδιος το έμαθε μετά από εμάς και μας κατηγόρησε ότι εκθέτουμε τους δύο υπαλλήλους του δήμου.

Δεν θα απολογηθούμε στο δήμαρχο πόσο γρήγορα μαθαίνουμε τα νέα του δήμου. Δεν τον αφορά, όπως επίσης δεν μας αφορά πότε αυτός λαμβάνει γνώση των πρωτοκολλημένων εγγράφων.

Σημειώνουμε απλώς την σπουδή με την οποία επιχειρεί να προστατέψει την «πληροφορία» από αυτούς που θεωρεί ότι δεν ελέγχει. Αυτή η πρόδηλη σπουδή συνδέεται επίσης και με τις εντολές στους υπαλλήλους του δήμου να μην δίνουν πληροφορίες στους δημοτικούς συμβούλους παρά μόνο μετά από γραπτό αίτημά τους και μετά από έγκριση του ιδίου, για το οποίο έχει υπάρξει διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης.

Το να μας κατηγορεί ότι εκθέτουμε τους δύο υπαλλήλους είναι καταρχήν αστήριχτο γιατί τα έγγραφα τα οποία κοινοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο είναι δημόσια και κατά δεύτερο το ακούμε ως συγκαλυμμένη απειλή προς τους ίδιους ότι αν αντιδράσουν στην άδικη μεταχείρισή τους θα υποστούν νέες συνέπειες.

Πράγμα το οποίο φαίνεται ότι συμβαίνει γιατί οι δύο υπάλληλοι μετακινήθηκαν εκ νέου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα για άλλη υπηρεσία, αυτή τη φορά στα ΚΕΠ.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου