Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι παραλίες να περάσουν στους δήμους, επιμένει ο αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου

Θερμός υποστηρικτής της κυβέρνησης στο ζήτημα της κατάργησης της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», εμφανίζεται ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλίππου εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται απέναντι σε πολλές προσπάθειες "αξιοποίησης - εκμετάλλευσης" των παραλιών της περιοχής και μάλιστα έχει έρθει αντιμέτωπος ακόμη και σε δικαστικές αίθουσες με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους δημάρχους μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή τους με την οποία αντιδρούν στην κατάργηση της εταιρείας, τάσσεται υπέρ της κατάργησης της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και της ανάληψης της ευθύνης διαχείρισης των παραλιών από τους δήμους που αποτελεί πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στην αρμόδια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη, τους βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, ο κ. Φιλίππου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «όλα αυτά τα χρόνια πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να περιέλθει η διαχείριση των ακτών και των δημόσιων κτημάτων στους δήμους, οι οποίοι πρέπει να είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι ως εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών. Εξάλλου, στη συνείδηση των πολιτών, οι δήμοι αναγνωρίζονται ως οι κύριοι διαχειριστές των παραλιών».

Κλείνοντας προτρέπει τους δημάρχους της παραλιακής ζώνης που εξέδωσαν τη σχετική ανακοίνωση να επιμείνουν στη θέση της ΤΑ να αναλάβουν οι δήμοι την ευθύνη για τη διαχείριση των ακτών, ενισχύοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης.
Πηγή: www.notioanatolika.gr
 
Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου