Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Βουλιαγμένη, χώρα της νοικιασμένης ξαπλώστρας

Η θάλασσα της Βουλιαγμένης είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αττικής, όμως από αυτό το καλοκαίρι στην περιοχή πλέον θα δεσπόζει μια θάλασσα από ξαπλώστρες.

Αυτή είναι η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, που σε λίγες ημέρες, στις 26 Μαρτίου, βγάζει σε δημοπρασία όλες τις ελεύθερες μέχρι σήμερα παραλίες.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 346 επιπλέον ξαπλώστρες και 173 ομπρέλες! Ο λόγος για την παραλία του Μεγάλου Καβουρίου (81 ομπρέλες, 162 ξαπλώστρες), την παραλία του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι (48 ομπρέλες, 96 ξαπλώστρες), τον Όρμο Μαλτσινιώτη (24 ομπρέλες, 48 ξαπλώστρες) και την παραλία έναντι του Αστέρα στο Λαιμό (20 ομπρέλες, 40 ξαπλώστρες).

Το νούμερο αυτό των ξαπλωστρών - ομπρελών πρέπει να προστεθεί στις εκατοντάδες που ήδη υπάρχουν στις κλειστές ακτές κολύμβησης της περιοχής, την Ακτή Βουλιαγμένης (πρώην ΕΟΤ) και τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Και βέβαια, οι αριθμοί αυτοί των συμβάσεων σχεδόν ποτέ δεν τηρούνται, παρόλο που υπάρχει όρος επιβολής προστίμου 1.000 ευρώ ανά ομπρέλα για κάθε υπέρβαση.

Συνολικά, ο Δήμος αναμένει να εισπράξει από τη δραστηριότητα αυτή 54.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα ενός σχετικά πλούσιου δήμου που εκχωρεί ένα δημόσιο αγαθό. Από την άλλη είναι ιδιαίτερα υψηλό από τη σκοπιά εκείνων που θα κληθούν να το πληρώσουν (με το παραπάνω για να βγει και το κέρδος του ιδιώτη), δηλαδή των κατοίκων και των επισκεπτών της Βουλιαγμένης που θα χάσουν τη μέχρι σήμερα ελεύθερη παραλία.

Κι όλα αυτά για μια δραστηριότητα που θα επιβαρύνει οπτικά και αισθητικά την περιοχή και που παράλληλα αποτελεί μια μάλλον παρωχημένη λογική τουριστικής ανάπτυξης.

Το επιπλέον δυσάρεστο είναι ότι οι συμβάσεις έχουν διάρκεια τριών ετών! Κι ας είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι φέτος θα εφαρμοζόταν πιλοτικά το σύστημα…

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή:3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου