Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μετακινούν υπαλλήλους για... τιμωρία στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αναφορά-διαμαρτυρία προς το δημοτικό συμβούλιο, το σωματείο εργαζομένων, το σύλλογο εργατοϋπαλλήλων και το δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κοινοποίησαν δύο
εργαζόμενοι του δήμου που μετακινήθηκαν από τα τμήματα που υπηρετούσαν καταγγέλλοντας «ψεύδη και υπονόμευση της εργασιακής τους επάρκειας».

Η αναφορά έγινε μετά την ξαφνική μετακίνησή τους, η οποία έλαβε χώρα στις 12 και 13 Φεβρουαρίου. Οι Παναγιώτης Καλαντίδης και Βασιλική Θεοχάρη συνδέουν το γεγονός με την «ψευδή και συκοφαντική ενημέρωση-αναφορά» συναδέλφου τους, όταν εξέφρασαν ελεύθερα τη γνώμη τους και τη χαρά τους για τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη που είχε δηλώσει: «Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες και ψηλώνουμε και εμείς».

Σύμφωνα με την αναφορά-διαμαρτυρία των δύο υπαλλήλων, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος αφού ενημερώθηκε για το γεγονός τους κάλεσε να δώσουν εξηγήσεις και μετά τις συναντήσεις «αποψιλώθηκαν ξαφνικά από το τμήμα που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν».

Παρά την «τιμωρητική και με διάθεση λογοκρισίας» απόφαση, οι δύο υπάλληλοι δηλώνουν μεν αδικημένοι ωστόσο σημειώνουν πως θα συνεχίσουν να υπηρετούν το δήμο όπως έκαναν μέχρι σήμερα, εκτελώντας ορθά την εργασίας τους καθώς είναι ηθικόν καθήκον για αυτούς.

Να θυμίσουμε πως αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό παρέμβασης του δημάρχου.

 Η Άννα Καράπα - Λαβασά και ο Θεόδωρος Ακερμάνογλου επί σειρά ετών υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου με επιστολή που κοινοποίησαν στο δημοτικό συμβούλιο και στους συναδέλφους τους λίγους μήνες πριν, μιλούσαν για «απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου απέναντί τους».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου