Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σε εγρήγορση για το ΚΥΤ, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης, «συνεπής στην πορεία που χρόνια τώρα έχει χαράξει, συμπαρατάσσεται με τους φορείς και τα κινήματα αντίστασης στη λειτουργία και την επέκταση του ΚΥΤ και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της αυτό τον αγώνα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη αναφέρει το ιστορικό του ΚΥΤ σημειώνοντας πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν κρίνει παράνομες τις εγκαταστάσεις, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις αγνοούσαν προκλητικά.

«Το 2013 ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εκπόνησε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή, δίπλα στο ήδη υπάρχον, και νέου ΚΥΤ μεγαλύτερου, δηλαδή 400kv.

Σημειώνεται εδώ ότι ο σχεδιασμός αυτός εντάσσονταν στην προοπτική δημιουργίας  μιας νέας πόλης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Η μελέτη συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 15/1/2015 και ομόφωνα απερρίφθη. Αποφάσεις αρνητικές έχουν εκδώσει και τα δημοτικά συμβούλια  Ελληνικού - Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.

«Στη διαμόρφωση αυτών των αποφάσεων συνέβαλε καταλυτικά ο μακροχρόνιος  και διαρκής αγώνας κατοίκων και φορέων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης.

Οι αρνητικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και του περιφερειακού συμβουλίου, δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν. Οι αποφάσεις αυτές έχουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος», σημειώνει η δημοτική παράταξη.

Στο σημείο αυτό κάνει κάλεσμα σε πολίτες και φορείς της πόλης να συνεχίσουν με συλλογικό τρόπο και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Ηλιούπολης, διεκδικώντας:
  • «ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ ΜΕ TIΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ
  • ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΤ 400 ΚV
  • ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»
Τέλος, καταλήγει: «Η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να επιδίδεται σε συκοφαντίες σε βάρος της Περιφέρειας, πρέπει να παραμείνει στο δρόμο της συνεργασίας με τους φορείς που αντιστέκονται στη λειτουργία του ΚΥΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου