Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ν. Σμύρνη: Με γενικολογίες θέλει η κα Δεληγιάννη να γεμίσει τα στομάχια των πολιτών

Με γενικότητες και αοριστίες προσπαθεί να δικαιολογήσει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής τον ξεπεσμό του Δήμου Νέας Σμύρνης να ελαττώσει το καλάθι που δίνεται σε συμπολίτες μας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Μετά από επώνυμη καταγγελία στο www.nstv.gr, η Δεληγιάννη και ολόκληρη η Υπηρέσια που πολιτικά προϊσταται αποφάσισε να απαντήσει με την ξύλινη γλώσσα του επαγελματία πολιτικού που θέλει να κρατάει ισορροπίες.

Αναφέρθηκε ότι από πέρσι έχει να γίνει διαγωνισμός για τρόφιμα διότι ήταν άκαρπος. Καλά αυτοί οι πολιτικά ύπνοι στον Δήμο Νέας Σμύρνης, δεν είχαν προβλέψει ώστε στην περίπτωση που κάτι συμβεί να έχουν εναλλακτικό πλάνο; Και τελικά τι έκαναν αφού συνειδητοποίησαν ότι ο διαγωνισμός ήταν άκαρπος; ποιές ήταν οι ενέργειές τους;

ΑΠΛΑ να αφήσουν τον κοσμάκη να πεινάσει και να απαντήσουν ΜΟΝΟ μετα από καταγγελία.

Στην Δεληγιάννη ζητήθηκε να δώσει συνέντευξη στην κάμερα αναλύοντας τους λόγους της ελλιπούς λειτουργίας του κοιωνικού παντοπωλείου αλλα αρνήθηκε κατηγορηματικά να εξηγηθεί ή να επιρρίψει ευθύνες.

Να αναφερθεί ότι η Δεληγιάννη ανέλαβε την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου από τον Σεπτέμβριο. Ποιόν προσπαθεί να συγκαλύψει με την άρνηση της σε συνέντευξη; Μα φυσικά την προκάτοχό της Μαρίνα Ιακωβάκη, με την οποία ήταν και στην ίδια παράταξη αλλά η δίψα για εξουσία τις οδήγησε σε άλλες ομάδες.

Η Δεληγιάννη μάς λέει ότι είναι απόλυτα κατανοητή η δυσαρέσκεια του κόσμου. Πεινάει και αυτή και ξέρει; Ή πεινάει και η οικογένεια της (μέλος της οποίας είναι στην μισθοδοσία του Δήμου Νέας Σμύρνης) -αυτά όμως σε επόμενο ρεπορτάζ.

Ακολουθεί η ανούσια απάντηση της Δεληγιάννη στην καταγγελία. Αν δεν βαριέσαι διάβασε την. Η απάντηση είναι η ίδια τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους εκδότες ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων:

Η παραλαβή των προϊόντων που αναγράφονται στο συνημμένο έγγραφο παραλαβής του Κοινωνικού Παντοπωλείου αφορούν τον μήνα Ιανουάριο. Λόγω του γεγονότος ότι ο διεθνής διαγωνισμός  προμήθειας τροφίμων του προηγούμενου έτους απέβη άγονος δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ποσότητες προϊόντων. Αυτό και μόνο το γεγονός ανάγκασε τον δήμο να προβεί σε μείωση των προϊόντων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι. Από τον Φεβρουάριο του 2015 και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων οι ποσότητες αυξήθηκαν και η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεχίζει να εξυπηρετεί με επαρκείς ποσότητες τους δικαιούχους τους.
Είναι απόλυτα κατανοητή η δυσαρέσκεια που δημιουργεί η μείωση των ειδών επισιτιστικής συνδρομής αλλά  δεν θα πρέπει να διαφεύγει η πολύ σημαντική παράμετρος της διαφάνειας  όλων των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να μπορεί η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου να στηρίζεται σε είδη από τον προϋπολογισμό του Δήμου και όχι μόνο δωρεών επιχειρήσεων  και πολιτών.
Με συνέχεια και συνέπεια προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε εν μέσω κοινωνικο-οικονομικής κρίσης το καλύτερο δυνατό για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.
Είμαστε στην διάθεσή σας καθημερινά για να συζητήσουμε κάθε σχετικό θέμα που σας απασχολεί.  
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
 Κλαίρη Δεληγιάννη
 Πηγή: www.nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου