Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης: Κλείνουν το ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) στα Σούρμενα;

Η συγχώνευση των δύο ΙΑΚ (Αργυρούπολης και Ελληνικού) που επεδίωκε το υπουργείο στο πλαίσιο των δαπανών για την Υγεία το 2013, αποτράπηκε με τη συμβολή της διοίκησης Χ.Κορτζίδη, των εργαζόμενων στο ΙΑΚ και των εξυπηρετούμενων, τονίζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Καλεί τη νέα διοίκηση του Δήμου να μη συναινέσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ αναρωτιέται
ποιες ανάγκες πιέζουν για τη συζητούμενη μετακίνηση του ΙΑΚ Αργυρούπολης από το δημαρχείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, σε κτήριο του δήμου επί της Σπετσών - μια θέση που δεν εξυπηρετεί ούτε τους κατοίκους της Αργυρούπολης.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
 
"Μια σημαντική υπηρεσία υγείας για τα παιδιά και τις γυναίκες υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ύστερα από πολλά χρόνια λειτουργίας.
Το ΙΑΚ περισσότερο γνωστό σε όλους μας ως ΠΙΚΠΑ φροντίζει, από παλιά, προληπτικά, την υγεία των παιδιών της περιοχής και τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης  εξυπηρετεί και πολλά παιδιά  που αρρωσταίνουν. 
 
Για πολλά χρόνια υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο και τα Δημοτικά σχολεία του Ελληνικού για τον έλεγχο των εμβολίων και τον αντιφυματικό εμβολιασμό των παιδιών. Προσφέρει επίσης σοβαρό έργο με το Pap-Test για τις γυναίκες στην προσπάθεια  πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου.
 

Από τα τέλη του 2013 με αφορμή την παραίτηση της παιδιάτρου του ΙΑΚ Αργυρούπολης ξεκίνησε μια συζήτηση (στα πλαίσια περιστολής των δαπανών για την υγεία) για συγχώνευση των δύο ΙΑΚ  Ελληνικού και Αργυρούπολης. Η εξέλιξη αυτή αποτράπηκε με τη συμβολή της διοίκησης Χ.Κορτζίδη, των εργαζόμενων στο ΙΑΚ και των εξυπηρετούμενων.
 
Όμως τελευταία ανησυχητικές πληροφορίες φθάνουν στα αυτιά μας ότι ετοιμάζεται το κλείσιμο του ΙΑΚ.
 
Δεν επιτρέπεται επ΄ουδενί η διοίκηση του δήμου να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.
 
Η υπηρεσία του ΙΑΚ είναι απόλυτα χρήσιμη για τους πολίτες των Σουρμένων και της ευρύτερης περιοχής της Γλυφάδας και πρέπει να παραμείνει! Η δημοτική κοινότητα του Ελληνικού δεν πρέπει να παραμελείται και να αποψιλώνεται από υπηρεσίες.
 
Το μοίρασμα της μίας παιδιάτρου μεταξύ Ελληνικού και Αργυρούπολης δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄αόριστον. Εδώ και ένα χρόνο κανένα από τα δύο ΙΑΚ δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αντί λοιπόν οι ιθύνοντες να ψάχνουν να βρουν τη "λύση" στη συγχώνευση, πρέπει να εφαρμοσθεί η υπόσχεση που είχε δώσει το Δεκέμβριο του 2013 ο υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ότι θα προκηρυχθεί η θέση παιδιάτρου στο ΙΑΚ Αργυρούπολης. Γιατί δεν το έκανε παρά τώρα ψάχνει να βρει πώς θα βάλει λουκέτο στο ΙΑΚ Ελληνικού; 

Επίσης, σχετικά με τη θέση στην οποία λειτουργεί το ΙΑΚ Αργυρούπολης δεν γνωρίζουμε ποιες ανάγκες πιέζουν για τη συζητούμενη μετακίνησή του από το δημαρχείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, σε κτήριο του δήμου επί της Σπετσών.

Η θέση αυτή όμως δεν εξυπηρετεί την Αργυρούπολη.

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου