Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Θύμα bullying ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ

Θύμα bullying από παρέα συμφοιτητών του φαίνεται πως είχε πέσει ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για εσωτερική έρευνα που έχει να κάνει με τυχόν ευθύνες υπευθύνων της Σχολής και δεν έχει σχέση με την αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πόρισμα το οποίο διενήργησε κλιμάκιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ)-«Δήμητρα» με επικεφαλής τον νομικό Ανδρέα Αθανασόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και κατατέθηκε στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ.

Ηδη, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει γνώση του πορίσματος, οπότε το ανώτατο όργανο του οργανισμού θα αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα επιβεβαιώνεται πλήρως ότι ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα άγριου χλευασμού και κακής συμπεριφοράς από παρέα συμφοιτητών του. Αρκετά βίαια σκηνικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την εξαφάνιση-θρίλερ του Βαγγέλη επιβεβαιώνονται.

Το πόρισμα «καίει» τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και τον επί έξι συναπτά έτη διευθυντή της κ. Κώστα Μάντζαρη. Και αυτό γιατί ενώ από την έρευνα προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα οποία ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στην Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Μάντζαρης απειλείται άμεσα -ίσως και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας- με αποπομπή από τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ύστερα από τη σύγκληση των αρμόδιων οργάνων που θα αποφασίσουν για την τύχη του.


Ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό (ή πολιτικά) πρόσωπα προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης. Ουδέποτε, ωστόσο, ενημερώθηκαν για αυτά οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου