Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν Ωδείο και Μίκης Θεοδωράκης στο OperartLab

Στο «Εργαστήρι Μουσικής Εκτέλεσης ΟperartLab», που πραγματοποίησε στις 28 Φεβρουαρίου τη συναυλία με έργα του Μότσαρτ και η οποία εξαιτίας της μεγάλης προχειρότητας με την οποία οργανώθηκε κόστισε στο δήμο περί τα 1600 €, αλλά προσέλκυσε μόλις μερικές δεκάδες θεατές, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραχωρήσει δωρεάν το Μίκης Θεοδωράκης και την αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου.

Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασιλεία Φουσκίδου αφού διαπίστωνε «την ύπαρξη κατάλληλων χώρων, όπως το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης & την αίθουσα Συναυλιών του ∆ηµοτικού Ωδείου «Γιώργος Μιχαλακέας» και το γεγονός ότι το εργαστήριο (σ.σ. το ΟperartLab) έχει έδρα στο Δήµο µας, παράγει πολιτιστικό έργο και συµµετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώµενα του Δήµου εδώ και χρόνια» πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση των δύο χώρων για τις πρόβες του μουσικού εργαστηρίου διότι όπως σημείωνε ο δήμος  «θα έχει αντισταθµιστικά οφέλη από τη διαφήµιση της φιλοξενίας σε ΜΜΕ».

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Μπούκας, ανάφερε ότι η πρόταση της διοίκησης συνιστά ακατανόητη διάκριση καθώς είναι γνωστό ότι το Μίκης Θεοδωράκης μετά την τρίτη φορά παραχωρείται έναντι 100 € στους πολιτιστικούς και άλλους φορείς του δήμου.

Σημειώνουμε ότι οι δηλώσεις του αρχιμαέστρου του ΟperartLab μετά το πέρας της συναυλίας ότι «στο δήμο η πολιτιστική δράση αρχίζει και τελειώνει με φολκλόρ και εμποροπανήγυρεις» καθώς και ο ψόγος τον οποίο απεύθυνε στο Ωδείο και στους φορείς του δήμου που δεν πήραν μέρος στη συναυλία, προκάλεσαν την αντίδραση καθηγητών του δημοτικού Ωδείου και όχι μόνο. Αρκετοί αναρωτήθηκαν από πού ορμώμενος ο μαέστρος κατακεραυνώνει άπαντες που δεν παραβρέθηκαν στη συναυλία του.

Η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου μήπως χρειάζεται να επανεξετάσει την απόφασή της;

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου