Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Άγιος Δημήτριος: Παρουσίαση μελέτης τροποποιήσεων - βελτιώσεων διαπλάτυνσης της Αγίου Δημητρίου (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση - συζήτηση της μελέτης τροποποιήσεων -
βελτιώσεων στη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε πως η μελέτη αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί στο παρελθόν και συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις που εκφράστηκαν στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του Δήμου το 2013.


Υπήρξε πολυφωνία σχετικά με το εγχείρημα τόσο από την πλευρά δημοτών, όσο και από την πλευρά Δημοτικών Συμβούλων, μια και η ενημέρωση ήταν διαπαραταξιακή.

Η Δήμαρχος της πόλης Μαρία Ανδρούτσου, μιλώντας στην κάμερα του www.nstv.gr, μίλησε για τη μελέτη και για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που έχει ήδη οδηγήσει σε αλλαγές πολλών σημείων, προκειμένου να είναι στο πνεύμα της βιώσιμης κινητικότητας της πόλης.


Επίσης, ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά προενταχτεί σε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και πως ο Δήμος διεκδικεί τη χρηματοδότησή του είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει περιοριστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, είτε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής.

Τέλος, ο Βασίλης Κουτσοβασίλης, επικεφαλής της παράταξης ΜΕΤΕΧΩ που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τα προβλήματα που καλείται να λύσει το συγκεκριμένο έργο, εντοπίζοντας τα χρόνια προβλήματα, που συνοδεύονται δυστυχώς από ατυχήματα, τόσο μεταξύ οχημάτων, όσο και κατά τη διέλευση πεζών. Επίσης, πρόσθεσε πως μέσω του έργου αυτού θα δοθεί προστιθέμενη αξία στα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται επί της ομώνυμης λεωφόρου.


Πηγή: www.nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου