Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αποθεματικά 7 εκατ. ευρώ δίνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για το χρέος

Στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται τα αποθεματικά του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται στο ποσό
των 7-8 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έγινε ήδη ΦΕΚ, καθίσταται αναδρομικά υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρέπει να τονισθεί πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρεί τα ασφαλιστικά ταμεία από την υποχρέωση μεταφοράς διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να περιορίζει σημαντικά τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή και έχει ισχύ από τις 17 Μαρτίου 2015, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

«Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον “Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης” που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Όπως δήλωσε στο 3vita.gr ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσης Γεωργουλόπουλος, «είναι απόφαση που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς υπάρχουν πολλές πληρωμές που εκκρεμούν».

«Μακάρι να πάει καλά η πατρίδα μας, το θέμα είναι να σωθούμε», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι δεν είναι στιγμή για κομματικές αντιπαραθέσεις. Ο αντιδήμαρχος πάντως δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και θα συνταχθεί με τις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, το ΔΣ της οποίας συνεδρίασε χθες εκτάκτως για το θέμα.

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου