Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Παλ. Φαλήρου: Ο Κώστας Μερκουράκης για το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης των παιδιών

Ως το πιο σοβαρό θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Μαρτίου, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΡΑΚ το τελευταίο ζήτημα σχετικά με την έγκριση του «Θερινού προγράμματος
ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών».
 
Ο κ. Μερκουράκης τόνισε στην έναρξη της τοποθέτησής του ότι: «Επί της Αρχής θα θέλαμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Δήμου.

»Αντί να δώσουμε έως και 73.000 ευρώ για να τα πάρει μια εταιρεία, η οποία -όπως έχουμε πληροφορηθεί- κακοπληρώνει τους υπαλλήλους κι άρα ίσως προσφέρει χειρότερες υπηρεσίες για τα παιδιά του Φαλήρου, θα ήταν καλύτερα να προκηρύξουμε θέσεις Παιδαγωγών και να αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία Παιδείας να υλοποιήσει το πρόγραμμα».

«Και πιο φτηνά θα μας έρθει και από παιδαγωγικής απόψεως πιστεύω στην πιο άρτια ολοκλήρωση του προγράμματος» σημείωσε.

Ως αντίρρηση στη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, ο κ. Κορόμηλος πρόβαλε την πιθανότητα ατυχήματος και το γεγονός ότι η εταιρεία αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για τέτοιες περιπτώσεις. Απάντηση που δε φάνηκε να ικανοποιεί ούτε τον κ. Μερκουράκη, ούτε την κα Λαζαρίδου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που τη σχολίασαν αρνητικά, καθώς όπως είπαν: «δε μπορεί να είναι αυτή λογική για ένα Δήμο που θέλει να προσφέρει».

Παρόλα αυτά, ο κ. Μερκουράκης θέλησε να ασχοληθεί και με τους όρους του προγράμματος και πιο συγκεκριμένα στο κόστος για εκδρομές, μουσεία, μεταφορές κτλ που υποχρεούνται να πληρώσουν οι γονείς από την τσέπη τους. Κόστος που θα προσεγγίζει τα 50 ευρώ ανά παιδί.

Συγκεκριμένα ο κ. Μερκουράκης τόνισε: «Ακόμα κι αν τελικά δε μας ακούσετε και πάμε σε ιδιώτη ανάδοχο, δεν είναι λογικό να ζητάμε 50 ευρώ ανά παιδί. Κανονικά αυτό το κόστος θα έπρεπε να το αναλαμβάνει είτε η εταιρεία, είτε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατός στην αρχή του προγράμματος να λέτε πως αυτό θα έχει στόχο να βοηθήσει τις άπορες και πολύτεκνες οικογένειες και στη συνέχεια να ζητάτε και 50 ευρώ ανά παιδί».

Για να συνεχίσει ρωτώντας: «Στις προσφορές που θα ανοιχτούν θα συνεκτιμηθεί και το ποσό που θα ζητά η κάθε εταιρεία από τον γονιό;» για να μην πάρει σαφή απάντηση.

Τέλος, ο κ. Μερκουράκης αναφέρθηκε και στο ποσοστό έκπτωσης που προβλέπεται ανά παιδί, λέγοντας: «Βλέπουμε εδώ πως είναι σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση. Δε μπορείτε να λέτε έκπτωση 25% για το δεύτερο παιδί και 10% για το τρίτο παιδί. Η έκπτωση θα έπρεπε να κινείται προοδευτικά όσα περισσότερα παιδιά έχει κανείς».

Το σύνολο της Αντιπολίτευσης συμφώνησε με την επιχειρηματολογία του κ. Μερκουράκη. Ο κ. Τριάντος ζήτησε από τον κο Κορόμηλο να επανεξετάσει τους όρους με βάση τις επισημάνσεις του κ. Μερκουράκη, ενώ και η κα Λαζαρίδου τόνισέ πως συμφωνεί με τα όσα παρατήρησε ο επικεφαλής της ΡΑΚ.

Όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης -πλην Ελληνικής Αυγής- ψήφισαν θετικά υπό την προϋπόθεση όλα αυτά να ξανασυζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή, πρόταση που δέχτηκε ο Δήμαρχος.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου