Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δεξιά δημαγωγία για ηλιθίους

γράφει ο Δημήτρης Τρίμης


Σύμφωνα με όλα τα εγχειρίδια της δημαγωγίας τα οποία μελετά η ελληνική ακροδεξιά και κεντροδεξιά αντιπολίτευση, το δράμα των προσφύγων και των φτωχών μεταναστών αποτελεί ένα ...παραδοσιακό πολιτικό όπλο κατά της Αριστεράς.

Πάση θυσία οι πρόσφυγες και οι καταφρονεμένοι πρέπει, με βάση τη σχετική προπαγάνδα των ΜΜΕ της Διαπλοκής, να μετατραπούν σε φοβερό και τρομερό «εθνικό κίνδυνο», τον οποίο οι αριστεροί, και εν προκειμένω η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατανοούν (και τον προκαλούν μάλιστα), επειδή είναι ως γνωστόν ...εθνικώς ύποπτοι.

Η συνταγή της πρόκλησης πανικού με τα στερεότυπα που προορίζονται για τον «μέσο ηλίθιο» (ότι λ.χ οι κάθε λογής «μαύροι μάς φέρνουν αρρώστιες», «μάς τρώνε το ψωμί», «χαλάνε την τουριστική βιτρίνα μας», «αυξάνουν την εγκληματικότητα»), είναι το πρώτο βήμα για να καλλιεργηθεί και να εμπεδωθεί σε μεγάλα τμήματα του γηγενούς πληθυσμού η μισαλλοδοξία κατά των «λαθρομεταναστών» -όπως επίτηδες τους χαρακτηρίζουν απαξιωτικά- και η οποία με τη σειρά της θα τροφοδοτήσει την πολιτική αστάθεια, τη βαρβαρότητα, τον αυταρχισμό και εν τέλει τις εγκληματικές ναζιστικές συμμορίες.

Αυτή την εγκληματική τακτική ακολουθούν οι δήθεν αντιλαϊκιστικές, φιλοευρωπαϊκές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις (Σαμαράς, Βενιζέλος, Στ. Θεοδωράκης κ.λπ) μαζί με την αλήτικη δημοσιογραφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα.

Και λίγο τους ενδιαφέρει αν εν τω μεταξύ ξεπλένεται η κάθε Χρυσή Αυγή, πέφτει κι άλλο η αξία της ανθρώπινης ζωής, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού και παρεμπιπτόντως πάει στο διάολο κι η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενεία του γκρικ τζατζίκι.

Το δυστύχημα για την ενωμένη δεξιά αντιπολίτευση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Στ. Θεοδωράκη είναι ότι το πράγματι μέγα ζήτημα των φονικών αδιάκοπων πολέμων, των φυσικών, των κοινωνικών καταστροφών, της φτώχειας  και των εξ αυτών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν προσφέρεται για κομματική μικροπολιτική ...εθνική εκμετάλλευση.

Είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το αφήσουμε στους σεσημασμένους υποκριτές και τους δημαγωγούς. Στην Ελλάδα πιστεύω ότι πλέον, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών εγκλημάτων και σκανδάλων, το ξενοφοβικό κουτόχορτο δεν πουλάει πια.

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου