Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μνήμες Ιστορίας μέσα στο Μητροπολιτικό Πάρκο… (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζόμενων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) πραγματοποίησε τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου εκδήλωση και έκθεση αντικειμένων της Ιστορίας της Ο.Α. για να προωθήσει τη δημιουργία Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στον χώρο του Ελληνικού.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα των φορέων που εδρεύουν εκεί για τη δυνατότητα πολύπλευρης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Μέρος των εκθεμάτων που κατέχει το ΠΟΛΚΕΟΑ (περίπου δέκα χιλιάδες από την εποχή του Ωνάση έως σήμερα) εκτέθηκαν στην εκδήλωση.

Το Πολιτιστικό Κέντρο πιστεύει ότι η παρουσία του στον χώρο του Ελληνικού διασφαλίζει τη φύλαξή του από τυχόν λεηλασίες, μιας και ο χώρος του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου αυτή τη στιγμή δεν φυλάσσεται.

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι παραμένει σταθερό στην ανάγκη δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού Πρασίνου στο Ελληνικό βάσει της μελέτης του ΕΜΠ, με άλλες ήπιες χρήσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Ωφέλειας.

Το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδιαίτερο πόλο Ιστορίας με την οποία είναι άρρηκτα δεμένη η ευρύτερη περιοχή μας.

Συνεχίζουμε μαζί αυτόν τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το παρελθόν και να σώσουμε το μέλλον.
———————————— 
Φωτογραφίες από την Εκδήλωση και Έκθεση Αντικειμένων της Ιστορίας της Ο.Α. (6/4/15)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA      
      
      

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου