Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Σε ιδιώτες η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση (φωτογραφίες)

Ποιοι είναι οι λόγοι να δοθεί σε ιδιώτες ένα επιτυχημένο πρόγραμμα; Αδυναμία, κάτι άλλο; Σύντομα θα μάθουμε.

Μέχρι στιγμής αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο κ. Κωνσταντάτος έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή του να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τη διεξαγωγή του επιτυχημένου προγράμματος "Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά».

Αυτό αποτυπώνεται και σε πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Τροποποίηση Προϋπολογισμού Έτους 2015» όπου εισηγητικά αναφέρονται τα εξής:

Ο ∆ήµος  Ελληνικού-Αργυρούπολης,  όπως κάθε χρόνο, θα   υλοποιήσει το πρόγραµµα «Καλοκαιρινή ∆ηµιουργική  Απασχόληση  Παιδιών έτους 2015». Το παραπάνω πρόγραµµα άρχισε να λειτουργεί στον ∆ήµο µας πριν αρκετά χρόνια , µε σκοπό να  δώσει διέξοδο στον εργαζόµενο γονιό να µην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει σε ένα χώρο φιλόξενο , ειδικά διαµορφωµένο που θα υπηρετεί βασικές του ανάγκες , παρέα µε τους συνοµήλικούς του, καθοδηγούµενο από έµπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.Το πρόγραµµα για την υλοποίησή του θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Το συνολικό κόστος της δαπάνης δεν θα ξεπεράσει τις 64.000,00 € συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.
Επί διοίκησης Κορτζίδη το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά» πέρασε εξ ολοκλήρου στην ευθύνη του δήμου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση της οικονομικής συμμετοχής και το διπλασιασμό του χρόνου συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα για τη δημοτική
κοινότητα Αργυρούπολης.

Οι τρεις εβδομάδες παραμονής στο πρόγραμμα έγιναν έξι.

Η συμμετοχή των παιδιών εκτινάχθηκε στα ύψη.

Το καλοκαίρι του 2014, 1.600 παιδιά από όλο το δήμο πήραν μέρος στο καλοκαιρινό camp και εργάστηκαν περί τα 60 άτομα ως εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.




Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου