Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της ΡΑΚ για τις επιλεκτικές μειώσεις σε κυλικεία του Παλαιού Φαλήρου

Το ζήτημα των μειώσεων στα μίσθια κυλικείων, που λειτουργούν εντός σχολικών συγκροτημάτων του Παλαιού Φαλήρου, έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Σχολικές Επιτροπές της πόλης μας.

Η μη θετική έκβαση για ορισμένους μόνο από τους αιτούντες κυλικειάρχες προκαλεί -πέρα από προφανείς στρεβλώσεις και αδικίες- εύλογα ερωτηματικά τόσο για τη σοβαρότητα, όσο και για την αξιοπιστία των Δημοτικών Συμβουλίων.

Συγκεκριμένα, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Δεκεμβρίου 2014 υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» για μειώσεις σε όλους τους αιτούντες, όταν το θέμα έφτασε στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Ασημακόπουλος, Ζάγκα και Τεντόμας τοποθετήθηκαν αρνητικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των εκπτώσεων ύψους 20% για 2 κυλικεία, που ελέω κρίσης θα μπορούσε να ανακουφίσει τη λειτουργία τους.

Οι παλινωδίες στις ψηφοφορίες Δημοτικών Συμβούλων είναι μη αποδεκτές όταν πρόκειται για τη ζωή και την επαγγελματική πορεία συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα, είναι αδιανόητο να παρακάμπτεται ή να αμφισβητείται η αποφασιστική ικανότητα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σαν «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση» ζητήσαμε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Μαρτίου 2015, δυστυχώς όμως δεν λάβαμε καμία απάντηση. Καλούμε έστω και τώρα την παράταξη της Πλειοψηφίας από κοινού με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κορόμηλο να ανακινήσουν το θέμα, έτσι ώστε να εξευρεθεί λύση που θα ικανοποιεί τους αιτούντες και θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου