Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Γιώργος Καραμέρος: «Υποκριτική η στάση των αυτοδιοικητικών»

«Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης και επιλέγουν να αγνοήσουν ότι τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα», δηλώνει για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την μεταφορά των αποθεματικών, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι: «Αποσιωπούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος για μία προσωρινή 15νθήμερη εσωτερική ανακύκλωση της βραχυπρόθεσμης ταμειακής ρευστότητας, δεν επηρεάζει στο παραμικρό την λειτουργία των ΟΤΑ και βέβαια της Περιφέρειας Αττικής».

Και συνεχίζει: «Καταστροφολογούν, διαδίδοντας ψευδώς, ότι απειλείται η καταβολή των επιδομάτων, η αποπληρωμή των έργων ή άλλες κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ γενικά και της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα.

Είναι φανερό ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, εθνικά επιζήμιοι, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνοι».

Επίσης, ο Γιώργος Καραμέρος χαρακτήρισε «υποκριτικές τις αντιδράσεις εκείνων που αποσιωπούσαν συστηματικά, την περικοπή κατά 66% των κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ - του "οξυγόνου" των ΟΤΑ» σημειώνοντας ότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.

Και κρίνουν ανάλογα εκείνους που αφού κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνία τώρα ενδυόμενοι για πολλοστή φορά τον βολικό μανδύα των "ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών" διαγκωνίζονται για το ποιός θα ποντάρει πρώτος τα τελευταία αποθέματα πολιτικής του σοβαρότητας για λίγη προβολή, στο πλαίσιο προσωπικών στρατηγικών και μικροκομματικών συμφερόντων.

Γ. Σγουρός: «Απόφαση πρωτοφανής στα χρονικά»
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «πρωτοφανή στα χρονικά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει χέρι σε πόρους που είναι για έργα και παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα» και σημειώνει ότι αυτή η τακτική «παραβιάζει ευθέως την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της Ελλάδος αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και οδηγεί δήμους και περιφέρειες σε αδυναμία προσφοράς στην κοινωνία και οικονομικό στραγγαλισμό».

Η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι αντίθετη
Η κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τη διαπραγμάτευση, διότι δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής και σε αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ισχυροποιεί την θέση της χώρας μας, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την απόφαση της ΕΝΠΕ σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το πρόβλημα της χώρας μας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, είναι βαθύτατα πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας.

Τονίζεται πως, οι αιρετές περιφέρειες οφείλουν να μην κωφεύουν στο πολιτικό ζήτημα. Και τέλος, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση στεκόμαστε θετικά απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνει για την ισχυροποίηση της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρει σθεναρά απέναντι».

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου