Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παλαιό Φάληρο: Άνω - κάτω η παράταξη Χατζηδάκη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε λεκτικό ρινγκ εξελίχθηκε για λίγα λεπτά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, αφού Μαυρακάκης και Ανδρικοπούλου συγκρούστηκαν για το ζήτημα της αντιμισθίας στους παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, το 7ο θέμα αφορούσε τις αποζημιώσεις για τα μέλη των βρεφικών σταθμών. Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος μέσα σε φωνές και αντεγκλήσεις:
 
Ανδρικοπούλου: Ξέρω και γνωρίζω πως υπάρχει ασυμβίβαστο. Μπορεί να πάρει ο Στέλιος Μαυρακάκης και ο κάθε πρόεδρος χρήματα; Έχεις τη σύνταξή σου έτσι δεν είναι; Η κα Φακιωλά λέει πως αποσύρεται και δε θέλει τα χρήματα. Αν σκοπεύει να αποσυρθεί και ο κ. Μαυρακάκης να μας το πει να τελειώνει το ζήτημα με τις αντιμισθίες. Όταν εγώ ήμουν αντιδήμαρχος μπορούσα να πληρώνομαι μόνο από τη δουλειά μου.

Μαυρακάκης: Αφού θέλετε να σας μάθω κάτι…
Ανδρικοπούλου: Δε θα μας μάθετε τίποτα… να μας πείτε το Νόμο. Γιατί τα 600 ευρώ είναι ένας κανονικός μισθός, μην τα υποτιμούμε. Άρα λοιπόν… ο κ. Μαυρακάκης δεν ακολουθεί τη γραμμή Φακιωλά.
Μαυρακάκης: Να σας απαντήσω
Ανδρικοπούλου: Όχι να μην απαντήσετε. Θα τα πάρετε τα χρήματα;
Μαυρακάκης: Σαν πρόεδρος των παιδικών σταθμών τα παίρνατε;
Ανδρικοπούλου: Βεβαίως και τα έπαιρνα
Μαυρακάκης: Εγώ δεν τα έπαιρνα.
Ανδρικοπούλου: Αλήθεια; Μήπως γιατί ήσασταν αντιδήμαρχος τότε και δε μπορούσατε να τα παίρνετε;
Μαυρακάκης: Όχι.
Ανδρικοπούλου: Πώς όχι; Ναι. Δε μπορούσατε να πληρώνεστε και ως αντιδήμαρχος και από τη ΔΕΗ και από τους παιδικούς δικαιούσασταν.
Μαυρακάκης: Λυπάμαι για σας...
Ανδρικοπούλου: Όχι να μη λυπάστε καθόλου. Να έχετε το θάρρος να υπερασπίζεστε αυτή την επιλογή.
Χατζηδάκης: Τελείωσε το θέμα.
Μαυρακάκης: Εσείς κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε…
Ανδρικοπούλου: Εγώ δε κάνω τίποτα. Εσείς κάνετε τα πάντα για να πληρωθείτε.
Χατζηδάκης (βάζοντας τις φωνές): Τελείωσε το θέμα.

Αντιδράσεις και από την Αντιπολίτευση
«Θεωρώ πως αυτές οι θέσεις πρέπει να είναι άμισθες. Γι’ αυτό θα ψηφίσω κατά» είπε στην τοποθέτηση του ο κ. Τριάντος, ενώ αμέσως μετά ο κ. Μπίτσικας τόνισε: «Θα πρέπει να αποδεσμευτεί η προσφορά στα κοινά από την αμοιβή. Αυτή είναι η αρχή μας. Βέβαια, εδώ προκύπτει ζήτημα για το εάν κάποιος απασχολείται πολλές ώρες, αν δύναται να εργαστεί παράλληλα κτλ. Είναι ευαίσθητο θέμα. Εμείς θα θέλαμε αναβολή και να συζητήσουμε αναλυτικά. Αν δε γίνει αυτό θα ψηφίσουμε λευκό».

Θετικά ψήφισαν τα μέλη της Ελληνικής Αυγής χαρακτηρίζοντας «μικροποσά τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν τα μέλη της επιτροπής». Λευκό ψήφισε ο κ. Βασιλείου, αλλά και το ΚΚΕ.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου