Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Άνοιξε η αντιμεταναστευτική περίοδος

γράφει ο Ρεμπελίσκος

Οι προσδοκίες όλων ευοδώθηκαν και η Ανάσταση συντελέστηκε για ακόμα μία φορά όπως αναμενόταν. Ακριβώς μέσα σε αυτό το κλίμα κατάνυξης και συναδέλφωσης, τα τηλεοπτικά κανάλια παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς αλλά και δεοντολογίας. Πενήντα μετανάστες από 'δω, εκατό από κει, διακόσιοι παραπέρα. Όλη η Ελλάδα γέμισε μετανάστες στα δελτία των ειδήσεων τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η συγκίνηση που προσέφερε η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Γαύδου τους περίπου 150 μετανάστες από την Αφρική που βρέθηκαν στο νησί τους δεν μπορούσε να περάσει αναπάντητη από τους ασβούς της ενημέρωσης.

Έτσι, αφού χωνεύτηκε το αρνί και ξενερώσαμε από τις ρακές και τα κρασιά, οι φάροι της ενημέρωσης ανέλαβαν να μας ενημερώσουν πως τις τελευταίες ημέρες οι πρόσφυγες κάνουν ουρές στα παράλια της Τουρκίας, ανυπομονώντας να έρθουν στην Ελλάδα.

Συνωστισμός κανονικός, όχι από τον άλλο. Της Ρεπούση.

Τα χρόνια των σαξές στόρις του Σαμαρά που η τηλεόραση κατέγραφε ακόμα και την τουριστική κίνηση της ονομαστικής γιορτής του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθία Θεσπρωτίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα, οι τουρίστες έχουν πάψει να υπάρχουν. Επειδή τα κανάλια ανακάλυψαν τους μετανάστες.

Άλλωστε, οι τουρίστες δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τη χώρα. Άσε που στην περίπτωσή τους, όποιοι τους θέλουν τους παίρνουν και σπίτι τους. Με το αζημίωτο πάντα.

Ενώ οι μετανάστες προκαλούν. Με ποιό δικαίωμα ζητούν ελευθερία και αξιοπρέπεια και δικαίωμα σε μια κανονική ζωή;

Σύμφωνα μάλιστα με τα ρεπορτάζ των καναλιών, υπεύθυνη για όλη αυτή τη ροή και τον πανζουρλισμό που έχουν πάθει οι μετανάστες να έρθουν στη χώρα μας είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της.

Όχι η πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Όχι η σφαγή στη Συρία. Όχι ο βομβαρδισμός του Αφγανιστάν. Όχι η καταστροφή της Λιβύης.

Βέβαια. Η πολιτική της Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες είναι τόσο επικίνδυνη που επηρέασε και αυτή της Ιταλίας. Κι έτσι η γειτόνισσα υποδέχτηκε 5.500 ανθρώπους σε τρεις ημέρες.

Την ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον τρίτο μήνα  διακυβέρνησης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί του βόθρου συνεχίζουν να εκπέμπουν τις ακαθαρσίες τους. Ανενόχλητοι.

Προφανώς, πλέον διαλέγουν ξεκάθαρα το ακροατήριό τους.

Δεν είναι το πρώτο ζήτημα, αυτό του μεταναστευτικού, επάνω στο οποίο τα τρεμάμενα τηλεοπτικά κανάλια των νταβατζήδων επιλέγουν για να διαστρέψουν κάθε έννοια ενημέρωσης.

Το ίδιο συμβαίνει και με την διαπραγμάτευση και τα δημοσιεύματα της γερμανικής Εσπρέσσο, τα τελεσίγραφα της χρεοκοπίας που ανανεώνονται ανά δεκαήμερο , την επιτροπή λογιστικού ελέγχου «της Ζωής» που θα σκαλίσει τις βρωμιές τους, την κατάληψη στην πρυτανεία και μία σειρά άλλων ζητημάτων.

Κάθε ρεπορτάζ και ένα ψέμα. Τουλάχιστον.

Είναι πλέον ώρα και στιγμή για τον καθένα από εμάς να αποφασίσει που θα στρέψει τα αυτιά και τα μάτια του. Όσο συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα τα στηρίγματα της καταστροφής της χώρας, τόσο θα προσπαθούν να καταστρέψουν κάθε αλήθεια με τον τρόπο που τους βολεύει.

Ο καιρός περνάει ξέγνοιαστα και λέγε-λέγε κάτι θα μείνει. Και τότε η «κοινή γνώμη» θα έχει γίνει πια σαν τα μούτρα τους.

Εάν στην κυβέρνηση της χώρας βρίσκονται αποφασισμένοι να σπάσουν αυγά, τότε πρέπει άμεσα να κατεβάσουν τα μούτρα των καναλαρχών. Και ταυτόχρονα, ας δώσουν ξεκάθαρα δείγματα, εντός και εκτός συνόρων, της θέσης της χώρας απέναντι στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Το ζήτημα δεν είναι να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να εγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι στα πλατύτερα σύνορα της χώρας.

Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για να φύγουν.

Ας τους αφήσουμε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Εκεί θέλουν να πάνε. Στους υπόλοιπους ευρωπαίους.

Διαφορετικά ας συμφιλιωθούμε με την ιδέα πως θα μείνουμε στην ιστορία ως το πιο ζωντανό Νταχάου.

Πηγή: rebeliskos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου