Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Mega mou: Μπόμπολες υπάρχουν!

Μέσα σε μια ώρα ο κατασκευαστής Λεωνίδας Μπόμπολας βρήκε και κατέθεσε 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Πληροφορίες ότι τα χρήματα κατατέθηκαν σε κέρματα από τα
διόδια δεν επιβεβαιώνονται. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι κατατέθηκαν.

Η υγιής επιχειρηματικότητα επλήγη βάναυσα και αναγκάστηκε να δώσει από το υστέρημά της. Μια εξέχουσα προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου που κοσμεί τη λίστα Λαγκάρντ μπήκε στο στόχαστρο ανελέητου φοροκυνηγητού.

Πάνε οι εποχές της σοβαρότητατας και του σεβασμού στους στυλοβάτες της οικονομίας και της πατρίδας. Τότε που οι επιχειρηματίες αφήνονταν ήσυχοι να επιτελούν το θεάρεστο έργο της φοροδιαφυγής, γεμίζοντας θυρίδες και στήνοντας τις off shore τους. Ανενόχλητοι!

Απόδειξη ότι έως τον Μάρτιο από τις 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ είχαν ανοίξει οι φάκελοι μόνο για τις 370, είχαν ελεγχθεί οι 37, είχαν πληρώσει 4 και είχαν εισπραχθεί 30 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλαξαν, όμως, καθώς φαίνεται, οι εποχές. Η υγιής επιχειρηματικότητα μπήκε στο στόχαστρο. Και μαζί άρχισε και ο πονοκέφαλος για τα κανάλια. Άντε να βρεις λόγια να πεις ότι ένας... κάποιος Μπόμπολας των έργων συνελήφθη.

Το βίντεο... δημιουργικής παρουσίασης της είδησης από το Mega και την -πω πω τι πάθαμε απόψε- Όλγα Τρέμη (...Τρέμει) αξίζει να το κρατήσετε στο αρχείο σας:


Η αποφώνηση του ρεπορτάζ που εκφώνησε η κυρία Τρέμη:
Στο αρχείο οδηγήθηκε η φορολογική εκκρεμότητα του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα μετά την οριστική διευθέτησή της, με πρωτοβουλία του ιδίου. Η φορολογική εκκρεμότητα βρισκότανε στην φάση της διευθέτησης και μάλιστα είχε δοθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές προθεσμία άσκησης ενδίκων μέσων ή συμβιβασμού μέχρι τις 30 Απριλίου του 2015. Το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου προέβη σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πρωτοδικών και ο Λεωνίδας Μπόμπολας παρότι η προθεσμία ρύθμισης της εκκρεμότητάς του έληγε στο τέλος Απριλίου, παρουσιάστηκε στις αρμόδιες αρχές και προχώρησε στην οριστική διοικητική επίλυσή της με την αυτόματη καταβολή του ποσού των 1,8 εκ ευρώ καθώς ο επιχειρηματίας ήταν όπως είπαμε σε διαδικασία διευθέτησης οφειλής που του είχε καταλογιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία Αθηνών σε σχέση με την εκκρεμούσα υπόθεση προσκομίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά και τα έγγραφα του υπουργείου οικονομικών από τα οποία προκύπτει ότι πλέον δεν εκκρεμεί οικονομική υποχρέωση του επιχειρηματία προς το δημόσιο και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης πάντως και η εξάντληση κάθε αυστηρότητας στο πρόσωπο ενός επιχειρηματία ο οποίος είναι σε διαδικασία διευθέτησης των υποχρεώσεών του επιχειρήθηκε να σπιλωθεί η προσωπική και επαγγελματική του εικόνα δημιουργεί προβληματισμό. Επίσης τέτοιου είδους χειρισμοί προκαλούν ανησυχία αλλά και δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς πλέον αρκεί μια φορολογική εκκρεμότητα η οποία μάλιστα έχει αναγνωρισθεί και είναι σε βάση διευθέτησης ώστε να προκληθούν εντυπώσεις και να επιφυλαχτεί και σε άλλους επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες η μεταχείριση που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στον Λεωνίδα Μπόμπολα.
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου