Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Γ. Τσιρώνης: Μόνο σε τριτοκοσμική χώρα γίνονται επενδύσεις με ΜΑΤ (video)

«Να καταλάβει η εταιρεία ότι δεν είμαστε χώρα τριτοκοσμική για να γίνονται επενδύσεις με ΜΑΤ και με στρατούς» δήλωσε ο αν. υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους στις Σκουριές χρησιμοποιώντας τους ως ασπίδα προκειμένου να αποφύγει τους ελέγχους που απαιτούνται να γίνουν.

Συγκεκριμένα o αν. υπουργός τόνισε στην εκπομπή "Τώρα" ότι η εταιρεία δεν δέχεται τους απαραίτητους ελέγχους και αυτό είναι το πρόβλημα, ενώ απειλεί τους εργαζόμενους.

«Από την πρώτη στιγμή σεβαστήκαμε την αγωνία των εργαζομένων και δεσμευτήκαμε ότι οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν και ότι θα φέρουμε πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας στην περιοχή» ξεκαθάρισε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί «ως ασπίδα τους εργαζόμενους», παρόλο που συναντηθήκαμε δύο φορές μαζί της, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Διευκρίνισε επίσης ότι η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εξετάζει «ενδελεχώς, όλη την επένδυση με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος».

Τέλος εξέφρασε την απορία του για το νόημα της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων στα μεταλλεία καθώς όπως είπε ο ίδιος και ο υπουργός ενέργειας Π. Λαφαζάνης έχουν εξαγγείλει ότι θα επισκεφθούν οι ίδιοι, τις Σκουριές.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς σχολίασε στην ίδια εκπομπή ότι «πρώτη φορά είδε εργαζόμενους να κάνουν απεργία και συνεχίζουν να πληρώνονται» ενώ ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ Αν. Πετρόπουλος χαιρέτισε μέσω του ίδιου καναλιού την τεράστια κάλυψη που έλαβε για πρώτη φορά μια εργατική κινητοποίηση από ιδρύσεως των ιδιωτικών καναλιών.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου