Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Παναγούλεια 2015 στον Άγιο Δημήτριο, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαϊου


Κλικ στη φωτο για το πλήρες πρόγραμμα
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου και η Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν, σε συνεργασία με
το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, τον αγώνα «Ειρηνοδρομία 2015».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2015, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων
«Παναγούλεια 2015» για την μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα περιλαμβάνονται αγώνες 5Χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων -Λυκείων), 2,5Χλμ. (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και αγώνες ΑμεΑ.

Παράλληλα θα διοργανωθεί αγωνιστική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ , «Kids Athletics» με τη συμμετοχή 200 περίπου παιδιών Δημοτικών σχολείων (Ε' και ΣΤ΄ τάξη) του Δήμου Αγίου Δημητρίου.



Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει δρομείς από ολόκληρη την Αττική προβάλλοντας την σύγχρονη ιστορία της περιοχής, με την συνέχιση και ενδυνάμωση των εκδηλώσεων στην μνήμη του «Αλέκου Παναγούλη».

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

Οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης θα βρίσκονται στην Πλατεία Ηρώων και επί της Αγίου Δημητρίου.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης δρομικής γιορτής "Ειρηνοδρομία 2015".

Χαιρετισμοί



Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στα «Παναγούλεια 2015» του Δήμου Αγ.Δημητρίου και στην «Ειρηνοδρομία 2015» που γίνεται στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων.

Ένας αγώνας δρόμου, που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, με πλήθος συμμετεχόντων και που μέρος του είναι και η «Διαδρομή Ευαισθησίας», που αφορά συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Όλα τα παραπάνω υπενθυμίζουν το πανανθρώπινο μήνυμα της προσπάθειας, της συμμετοχής, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας στον αγώνα τον καλό.

Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη, φορτίζουν θετικά τη μνήμη μας και επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας για Ειρήνη, Δημοκρατία και Πολιτισμό, ειδικά στις μέρες μας, είναι πάντα επίκαιρες.

Ρένα Δούρου
Περιφερειάρχης Αττικής

Η Ειρηνοδρομία, που έχει καθιερωθεί στο Δήμο μας μαζί με τις ετήσιες εκδηλώσεις των Παναγουλείων, δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός.

Οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν, διεκδικούν την πρωτιά, στο πλαίσιο μιας ευγενούς άμιλλας, αλλά παράλληλα αφιερώνουν τον αγώνα τους στους λαούς που αγωνίζονται για ειρήνη και προκοπή, στους λαούς που οδηγούνται σε μαζική μετανάστευση, στους λαούς που δεν απολαμβάνουν τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα μας, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες είχε πρωτοστατήσει στη διοργάνωση μαζικών αντιπολεμικών και φιλειρηνικών εκδηλώσεων. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις φιλειρηνικές ανησυχίες του λαού μας.

Όμως οι πολεμικές εστίες ανά τον κόσμο και πολύ περισσότερο αυτές που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, δημιουργώντας ένα τεράστιο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, ουσιαστικά μας φέρνουν προ των πυλών ενός ιδιότυπου παγκοσμίου πολέμου.

Σήμερα είμαστε τόσο αλληλεξαρτώμενοι και τόσο στενά διασυνδεδεμένοι με αυτά που συμβαίνουν στην υδρόγειο, που χωρίς την αίσθηση της καθολικής ευθύνης και αδελφοσύνης και χωρίς την κατανόηση και την πεποίθηση ότι είμαστε μέρος μιας μεγάλης ανθρώπινης οικογένειας, δεν μπορούμε να ελπίζουμε ούτε στην εθνική μας ασφάλεια ούτε στην επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης και ευτυχίας.

Κενό γράμμα θα είναι η επίτευξη των οικονομικών μας στόχων αν χάσουμε τον οικουμενικό μας ανθρωπισμό και το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους, εμείς, ένας λαός που έχει βιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο και τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Για αυτές τις αξίες ανησυχούμε, επαγρυπνούμε και δρούμε.

Για αυτές τις αξίες τρέχουμε στην Ειρηνοδρομία του 2015.

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου