Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μοσχάτο: Προβολή της ταινίας "Ιδιωτική Ζώνη" στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 9.00μμ

Η ταινία του Ουρουγουανού Ροντρίγκο Πλα "Ιδιωτική Ζώνη - La Zona" θα πρτοβληθεί την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 9.00μμ στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Βραβείο FIPRESCI φεστιβάλ του Τορόντο 2007Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Πρώτης Ταινίας φεστιβάλ Βενετίας 2007

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Πλα
Πρωταγωνιστές: Μαριμπέλ Βερντού, Nτανιέλ Χιμένεθ Κάτσο, Κάρλος Μπαρντέμ, Ντανιέλ Τοβάρ

Λίγα λόγια:
Η Ζώνη είναι από μόνης της ο βασικός χαρακτήρας της ταινίας. Έχει ενδιαφέρον να ερευνηθεί τι γίνεται μέσα σε αυτές τις κλειστές κοινωνίες, οι οποίες παρακινούμενες από τον φόβο, δημιουργούν τους δικούς τους κανόνες, αψηφώντας τους νόμους της χώρας στην οποία ζούνε.

Ο εκφυλισμός της έννοιας του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και η καταπάτηση της ελεύθερης συνύπαρξης οδηγούν σε μια κλειστή κοινωνία, πρωτόγoνη και απάνθρωπη, όπου το "διαφορετικό, το ξένο, ο εισβολέας" γίνεται ο εχθρός που πρέπει να καταστραφεί.

Πρόθεση του σκηνοθέτη είναι να δείξει τη Ζώνη σαν μια οντότητα, που μέσα στην εσωστρέφειά της και την αδυναμία της να αναγνωρίσει τις ίδιες της της αδυναμίες και αντιφάσεις, φυτεύει τους σπόρους της ίδιας της της αυτοκαταστροφής.

Γεννημένος στην Ουρουγουάη με σπουδές στον κινηματογράφο, ο Ροντρίγκο Πλα έχει ήδη διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στην σύντομη καριέρα του ως σκηνοθέτης. Με την πρώτη του μικρού μήκους ταινία "Nova m?a" σάρωσε το φεστιβάλ της Γκουανταλαχάρα. Με τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία "El Ojo en la Nuca", κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μικρού μήκους ταινίας το 2001. Το "Ιδιωτική Ζώνη" είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία,
έχει κερδίσει το βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ του Τορόντο το 2007, το Χρυσό Λιοντάρι καλύτερης πρώτης ταινίας στο φεστιβάλ Βενετίας 2007 και το βραβείο καλύτερου σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας πέρσι το φθινόπωρο.

Πρωταγωνιστές
Γεννημένη πριν τριανταοκτώ χρόνια στη Μαδρίτη, η Μαριμπέλ Βερντού είναι μια από τις πιο διάσημες πρωταγωνίστριες του ισπανόφωνου κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους ανερχόμενους Λατινοαμερικανούς σκηνοθέτες, όπως ο Αλφόνσο Κουαρόν και ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ενώ έχει συμπρωταγωνιστήσει δίπλα σε πολλούς διάσημους ισπανούς ηθοποιούς όπως η Πηνελόπη Κρουζ, ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Βικτώρια Αμπρίλ. Έχει προταθεί εφτά φορές για Γκόγια. Επιλεκτική φιλμογραφία: "Amantes" (1991), "Belle Epoque" (1992), "Huevos de Oro" (1993), "Goya" (1999), "Torreros" (2000), "Y tu Mam' Tambien" (2001), "El Laberinto del fauno" (2006).

O Nτανιέλ Χιμένεθ Κάτσο γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1961 και έχει μια λαμπρή καριέρα στο ισπανόφωνο κινηματογράφο, ενώ έχει κερδίσει πολλές φορές τα βραβεία Αριέλ του Μεξικού. Με την Μαριμπέλ Βερντού έχουν ξανασυνεργαστεί στο "Y tu mama tambien". Επιλεκτική φιλμογραφία: "Cronos" (1993), "Le Prince du Pacifique" (2000), "Y tu Mam' Tambien" (2001), "La Mauvaise Educacin" (2004).

Πηγή: mesopotamia-mosxato.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου