Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η ταινία «Οι ζωές των άλλων» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 29 Μαϊου στις 9.00μμ


H ταινία του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ «Οι ζωές των άλλων - Das Leben den Anderen» θα προβληθεί την Παρασκευή 29 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ
Πρωταγωνιστούν: Ούλριχ Μίχε, Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Ούλριχ Τουκούρ


Υπόθεση:

Συγκλονιστική, με εξαιρετικές ερμηνείες, ταινία γύρω από τη σχέση ανάμεσα σ' έναν απογοητευμένο αξιωματικό της «Στάζι», της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας, κι έναν διανοούμενο, ιδεαλιστή συγγραφέα που αυτός τον παρακολουθεί.

1984, Ανατολικό Βερολίνο. Πέντε χρόνια πριν την ανατροπή της, η Κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας επιβεβαιώνει την εξουσία της μέσα από ένα αδίστακτο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης.

Ο "υπηρέτης" του καθεστώτος Αρχηγός Γκερντ Βίσλερ ελπίζει να δώσει μια ώθηση στην καριέρα του όταν του δίνεται η αποστολή να συγκεντρώσει στοιχεία εναντίον του θεατρικού συγγραφέα Γκεόργκ Ντρέιμαν και της φιλενάδας του, ντίβας της σκηνής. Εξάλλου, η "αποστολή" υποστηρίζεται από ανώτατους πολιτικούς κύκλους.

Όταν όμως αντιμετωπίζει κανείς τους ανθρώπους σαν στόχους υπό παρακολούθηση, υφίσταται και ο ίδιος συνέπειες.

Η διείσδυσή του στην ιδιωτικότητα των άλλων τον κάνει να συνειδητοποιήσει το άδειο της δικής του ζωής ενώ του δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στον οποίο είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί.

Αλλά το σύστημα έχει τους δικούς του κανόνες και τη δική του νομοτέλεια. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι ξεκινά...

Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2007 - Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου