Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η ταινία «Πι» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 9.00μμ

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι «Πι - Pi» θα προβληθεί την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν
- προσοχή στην αλλαγή της ώρας.

Σκηνοθέτης:
Ντάρεν Αρονόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Σον Γκουλέτ, Μαρκ Μαργκόλις, Στίβεν Πέρλμαν

Υπόθεση:
Ο μαθηματικός (Sean Gullette) προσπαθεί απεγνωσμένα να ερμηνεύσει τους νόμους που διέπουν το σύμπαν, υλικό και άυλο, μέσα από
μοτίβα που συναντάει στη φύση. Και όχι μόνο. Μια μαθηματική στερεά γίνεται σταδιακά η ψύχωσή του. Η εμμονή που συναντάει παντού! Από τη χρηματαγορά μέχρι τη θρησκεία. Και δουλεύει ολότελα απομονωμένος, μέσα σ' ένα ειρωνικά αποτυπωμένο ιδιόκτητο εργαστήρι, για την εξεύρεση του πολυπόθητου αριθμού. Μόνη γέφυρα επικοινωνίας με τον κόσμο ο πρώην μαθηματικός δάσκαλός του.
 
Ο Aronofsky καταφέρνει να ποιήσει ένα "ελεύθερο" και "καθαρό" εγκεφαλικό πορτραίτο μιας αντισυμβατικής ιδιοφυΐας. Στο π, που υπογραμμίζεται η ανθρώπινη μεγαλομανία, η ελκυστικότερη πρόκληση είναι μια ρεαλιστική βουτιά στα άδυτα και στους λειτουργικούς μηχανισμούς του "ονειρικού" ανθρώπινου εγκεφάλου.

Το σενάριο υποδεικνύει εύστοχα την αρχή της απομόνωσης ως τον κυριότερο μηχανισμό του ανθρώπινου εγκεφάλου. Επί της ουσίας παρατηρώντας τον πρωταγωνιστή γινόμαστε μάρτυρες ενός εγκεφαλογραφήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου