Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται - ούτε στο Δήμο Αλίμου

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή Αλίμου έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους.

Με τρομοκρατία, εκφοβισμούς και πειθαρχικές διώξεις προσπαθεί να εφαρμόσει ένα αυταρχικό μοντέλο διοίκησης που θέλει τους εργαζόμενους άφωνους και άβουλους, προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για ανάθεση των υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες.

Χρησιμοποιώντας ως μέσον την απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένωνπροσπαθεί με αυταρχικό τρόπο να καταστείλει κάθε ζωντανό πυρήνα αντίστασης και αντίδρασης που θεωρεί ότι μπαίνει τροχοπέδη στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της.

Οι συνεχείς πειθαρχικές διώξεις του Δήμαρχου προς τους εργαζόμενους και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Κουρμουλάκη Γιώργο, για την ενεργή συνδικαλιστική του δράση έχουν σκοπό την φίμωση και την καταστολή του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Μπορεί η Δημοτική Αρχή Αλίμου το προηγούμενο διάστημα να είχε βρει σύμμαχο για την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, που εμποτισμένη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό αδιαφορούσε για τα προβλήματα των εργαζομένων και τηρώντας στάση «Πόντιου Πιλάτου» συναινούσε με την τακτική των πειθαρχικών διώξεων και του εκφοβισμού της Δημοτικής Αρχής.

Στις 20 του Μάρτη όμως οι εργαζόμενοι του Δήμου γύρισαν σελίδα αποφασίζοντας να μην επιτρέψουν πια την καταρράκωση της αξιοπρέπειας και της εργασιακής νομιμότητας στον Δήμο Αλίμου.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταδικάζει την πολιτική των αυταρχικών πειθαρχικών διώξεων που εφαρμόζει ο Δήμαρχος Αλίμου που σκοπό έχουν να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και εκπρόσωποί τους για την συνδικαλιστική τους δράση.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου να τις πάρει πίσω και να σταματήσει την τακτική της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού των εργαζομένων καθώς και να «απομακρυνθεί» από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και αναθέσεων εργασιών υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και τους εργαζόμενους, τους καλεί να συσπειρωθούν στο πρωτοβάθμιο συνδικάτο τους και να στείλουν μήνυμα στη Δημοτική Αρχή ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για τα δικαιώματά μας, ορθώνουμε τείχος και γινόμαστε εμπόδιο στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της πλειοψηφίας των αιρετών της Τ.Α, υπερασπίζοντας τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων που είναι προς όφελος των δημοτών.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 25-5-2015

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου