Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σε ναυάγιο οδηγεί την καλοκαιρινή απασχόληση η διοίκηση Κωνσταντάτου στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η απόφαση της διοίκησης Κωνσταντάτου που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο της 29ης Απριλίου και αναθέτει σε εταιρεία την «Καλοκαιρινή
Δημιουργική Απασχόληση», οδηγεί σε ναυάγιο ένα επιτυχημένο πρόγραμμα δοκιμασμένο επί μία 10ετία.
 
Ο ισχυρισμός μας αυτός στηρίζεται σε στοιχεία τα οποία αναφέραμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μάταια όμως αφού ο κ. Κωνσταντάτος αντί να τα λάβει σοβαρά υπόψη του προτίμησε να μας επιτεθεί για μια ακόμη φορά με συκοφαντίες.
 

Πέρσι το καλοκαίρι στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης πήραν μέρος 1.400 παιδιά.

Τα 800 ήταν από την Αργυρούπολη και τα 600 από το Ελληνικό, στο σύνολό τους παιδιά δημοτών και κατοίκων με εξαίρεση ένα πολύ μικρό αριθμό παιδιών, υπαλλήλων του δήμου που δεν ήταν κάτοικοι ή δημότες και εργαζομένων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου όπως της Πολιτικής Αεροπορίας, της ΕΜΥ και της Πυροσβεστικής.

 

Ειδικά για το πρόγραμμα προσλήφθηκαν 36 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων και δύο γιατροί για ενάμιση μήνα, όση ήταν και η διάρκειά του.

Εργάστηκαν επίσης 2 μόνιμοι και 10 συμβασιούχοι γυμναστές του ΟΝΑΔΕΑ, 10 καθαρίστριες της υπηρεσίας καθαριότητας και των σχολείων και 2 νοσηλεύτριες των ΚΑΠΗ.

Προσέφερε επίσης σε καθημερινή βάση τις υπηρεσίες της μία εθελόντρια παιδαγωγός.

Συνολικά δηλαδή στο πρόγραμμα εργάστηκαν 62 εργαζόμενοι και μία εθελόντρια παιδαγωγός.

 
Για την πρόσληψη του προσωπικού που ήταν ειδικά για το πρόγραμμα (36 ειδικότητες και δύο γιατροί) ο δήμος μας διέθεσε το ποσό των 64.000€ (αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές με βάση την ισχύουσα νομοθεσία).

Η διοίκηση Κωνσταντάτου αποφάσισε να διαθέσει για το φετινό πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης, που θα το δώσει σε εταιρεία, το ίδιο ποσό δηλαδή 64.000 €!

Όσο δηλαδή δαπάνησε ο δήμος μας το 2014 για να πάρει τους 38 συμβασιούχους, ενώ στο πρόγραμμα εργάστηκαν συνολικά 62 άτομα.

 

Και μόνο του αυτό το στοιχείο δείχνει ότι είναι αδύνατον ο ιδιώτης που θα αναλάβει το πρόγραμμα, όποιος και εάν είναι αυτός, να το κρατήσει στο ίδιο επίπεδο.

Κάποιος «θα πληρώσει τη νύφη», είτε είναι ο αριθμός των παιδιών που θα μπουν στο πρόγραμμα, είτε είναι η χρονική του διάρκεια, είτε είναι οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτό.

Γιατί ο ιδιώτης εκτός από το ΦΠΑ που θα αποδώσει θα βγάλει και το κέρδος του. Επομένως μένουν ακόμη πιο λίγα και από τα 64.000 € για να διαθέσει για προσωπικό, ενώ ο δήμος μας διέθετε ολόκληρο αυτό το ποσό και επιπλέον υπαλλήλους του δήμου.

 

Όλα αυτά τα στοιχεία ο κ. Κωνσταντάτος τα γνωρίζει διότι έχουν τεθεί υπόψη του από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Όσον αφορά τις αιτήσεις των γονέων για τις οποίες έχει το θράσος να μας κατηγορεί ότι τις κλέψαμε και τις πήραμε στο σπίτι μας -για να τις κάνουμε άραγε τι;- εάν ρώταγε θα είχε μάθει ότι οι αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά κάθε χρόνο στο τέλος του προγράμματος καταστρέφονταν, γιατί περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία δεν χρειάζονταν στο δήμο, που διατηρεί μόνο τα στατιστικά στοιχεία.


Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου