Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

"ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι": απάντηση σε δημοσίευμα για την παραλία Αλίμου

«Οι αγώνες που έχουμε δώσει για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες είναι πολύχρονοι και γνωστοί, αλλά μάλλον όχι στον συντάκτη του δημοσιεύματος στο geitoniamou.gr, που δικαίως διαμαρτύρεται
για την “πολιτική” της επιχείρησης εντός της "ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ" στον Άλιμο…»

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι"  με αφορμή δημοσίευμα που επικρίνει την Ελένη Μπελιά ότι ασχολείται μόνο με το πρ. αεροδρόμιο και αδιαφορεί για τη συγκεκριμένη παραλία και την πολιτική της μισθώτριας επιχείρησης. Και η παράταξη συνεχίζει:

«Εκεί θα βρει και για τις ξαπλώστρες, και για την παράνομη στάθμευση, και για τη Μαρίνα, και για άλλα πολλά, που έχουμε κάνει είτε μόνοι μας ως Κίνηση είτε συμμετέχοντας στα πλούσια Κινήματα Πόλης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να τις αναδημοσιεύσει, αν κρίνει σκόπιμο να ενημερωθούν ορθά οι πολίτες.

Έχει πολύ λάθος, λοιπόν, να απευθύνεται απαξιωτικά στην Ελένη Μπελιά προσωπικά και κατ’ επέκταση στην Κίνηση που εκπροσωπεί. Είναι απορίας άξιο δε, γιατί ο συντάκτης του δημοσιεύματος αφήνει ουσιαστικά στο απυρόβλητο τον “καθ’ ύλην” αρμόδιο, δηλαδή τον δήμαρχο Αλίμου, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει και να παρέμβει, εφόσον συμβαίνουν όλα αυτά στην παραλία της πόλης μας.

Παρεμπιπτόντως, ο αγώνας για το πρ. Αεροδρόμιο αφορά στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και του υπερκέρδους. Αφορά στην απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση όλων των δημόσιων χώρων και της Παραλίας από τους πολίτες.

Εμείς θα χαρούμε πολύ να αφυπνιστεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος και να αναλάβει δράση με τα Κινήματα που προασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματά μας και τα δημόσια αγαθά. Όσοι και όσες παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην παραλία του Αλίμου αλλά και συνολικά, γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά μέτωπα ανοιχτά…»

*** * ***
Το δημοσίευμα του geitoniamou.gr αναφέρει:
«Δεν παίζονται με τίποτα! Θέλουν να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι. Πληρώσαμε 5 ευρώ για ένα σφηνάκι τσίπουρο (+την ξαπλώστρα) και όταν ζητήσαμε λίγο νεράκι, όχι για να ξεδιψάσουμε, για να βάλουμε στο τσιπουράκι μας είπαν:“Η πολιτική της επιχείρησης είναι αυτή: το νεράκι χρεώνεται.Αν θέλετε πρέπει να πάρετε ολόκληρο μπουκάλι (+3 ευρώ).”“Μα δεν θέλω να πιω, αν και έχετε υποχρέωση με τον καφέ και με οποιαδήποτε άλλη παραγγελία (έστω και μία πορτοκαλαδίτσα) να φέρετε έναν ποτηράκι νερό.”ΟΧΙ!!! AYTH EINAI H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ!!!Δεν σας φτάνει που έχετε βάλει τις ξαπλώστρες μέχρι μέσα στο νερό. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΨΑΡΟΥ!
Κύριε Κονδύλη, οι “άνθρωποι” έχουν ξεφύγει…Δεν υπολογίζουν τίποτα…Μόνο το χρήμα…(κύριε διοικητά οι απειλές ΝAΛΟΥ, όχι εδώ…ονόματα και διευθύνσεις σύντομα)(Κυρία Μπελιά όλα καλά? τι γίνεται με την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες? με τις ξαπλώστρες μέσα στο νερό?έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην πόλη μας ή μας ενδιαφέρει μόνο το αεροδρόμιο?)(Kύριοι Ορφανέ, Τσαμπαρλή κλπ όλα καλά?)
Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου