Εντός του Ραδιομεγάρου, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια μπήκαν ξανά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, που τους προέτρεψε να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Από νωρίς το πρωί χθες οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο και τελικά λίγο πριν από τις 11:00 η πύλη άνοιξε με εντολή της απερχόμενης διοίκησης.

Αν και αρχικά συγκεντρώθηκαν στα σκαλοπάτια, τελικά μπήκαν στο κτήριο, όπου προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

«Δεν πρέπει να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε γιατί από τις 29 Απριλίου έχουν αναβιώσει οι σχέσεις εργασίας μας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και συμπλήρωσε:

«Δεν θέλουμε να καθόμαστε, θέλουμε τις δουλειές μας, θέλουμε να μπούμε μέσα στο ραδιομέγαρο να ‘ρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το δ.σ., να ανοίξει την ΕΡΤ σε όλες τις δομές της και να προχωρήσουμε».

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΡΤ έχει εξηγήσει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζομένους είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015.

Σε σχετική της ανακοίνωση έχει ενημερώσει ότι οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος.

Πηγή: www.avgi.gr