Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΜΚΙΕ και Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μερικές εξηγήσεις

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι δομή αλληλεγγύης και
αυτοοργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2011 πάνω στην ιδέα του ιατρού κ. Γ. Βήχα, ο οποίος και ευαισθητοποίησε μια μικρή ομάδα ιατρών και πολιτών που μαζί με αυτόν το δημιούργησαν.

Η δομή αυτή είναι πλήρως εθελοντική και προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη άσχετα από το τόπο κατοικίας του, το φύλο, την ηλικία, το θρήσκευμα κλπ.

Οι τρεις απαράβατοι κανόνες πάνω στους οποίους έχει φτιαχτεί το ιατρείο είναι:

1) Να μην δεχόμαστε χρηματικές δωρεές.
2) Να μην διαφημίζουμε εμείς άμεσα οποιαδήποτε εταιρία ή ιδιωτικό φορέα σχετικά με την όποια δωρεά του και άσχετα με το πόσο σημαντική μπορεί να είναι.
3) Να μην επιτρέπεται η οποιαδήποτε κομματική / παραταξιακή εμπλοκή στο έργο μας ή στις δράσεις μας.

Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την τοπική κοινωνία αλλά και με την δημοτική αρχή, την προηγούμενη αλλά και την σημερινή, είναι εξαιρετικές. Από το 2011 μέχρι και σήμερα ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης καλύπτει ανελλιπώς τα λειτουργικά μας έξοδα και μας έχει παραχωρήσει το κτήριο στο οποίο στεγαζόμαστε, σεβόμενος πάντα την λειτουργική μας ανεξαρτησία, αποδεχόμενος ότι είμαστε μια ανεξάρτητη και άτυπη δομή ευαισθητοποιημένων πολιτών που μοναδικό γνώμονα έχουν την βοήθεια προς τους πολίτες που την έχουν ανάγκη.

Για αυτό και κάτω από την ονομασία μας αναφέρουμε «Με την συνεργασία και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης».

Ακόμη επισημαίνουμε ότι:

Οι εθελοντές μας, που ανέρχονται σε πάνω από 260, είναι ευαισθητοποιημένοι και αλληλέγγυοι πολίτες με διάφορες πολιτικές απόψεις έκαστος -ως ελεύθεροι άνθρωποι άλλωστε- και δεν ανήκουν σε κάποιον συγκεκριμένο ή ευρύτερο πολιτικό χώρο μόνο.

Μας λυπούν ιδιαίτερα δημόσιες αναφορές ότι το ιατρείο μας το χειρίζεται ο ένας ή ο άλλος πολιτικός χώρος, και τις θεωρούμε προσβλητικές προς εμάς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τις αποδεχθούμε. Όποιος έχει διαφορετική άποψη δεν έχει παρά να επισκεφτεί το ιατρείο μας και να συνομιλήσει με τους εθελοντές μας.

Μοναδικός γνώμονας της δράσης μας είναι η προστασία των ανασφάλιστων πολιτών και η ανατροπή των πολιτικών που τους εξαθλιώνουν.

Το ΜΚΙΕ από την ίδρυση του, το 2011, δέχθηκε τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, ο οποίος και συνεχίζει να το στηρίζει ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Δεν αποτέλεσε όμως εξ αρχής, και δεν αποτελεί ούτε σήμερα, δομή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την τοπική και μη κοινωνία, αλλά και οποιονδήποτε επίσημο και ανεπίσημο φορέα κινείται στα πλαίσια της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, μέχρι να ανατραπούν οι λόγοι ύπαρξης μας.

Πηγή: www.mkiellinikou.org

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου