Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Παραλία Αγ. Κοσμά: Οκτώ χρόνια μετά κάποιοι επιχειρούν να ''μοντάρουν'' και την αλήθεια



Γράφονται πολλά αυτές τις μέρες για την πλαζ του Αγίου Κοσμά... Και ανατρέχουν στα αρχεία ''φωτογραφιών'' που διαθέτουν...


Δεν μου κάνει  εντύπωση, οι μονταζιέρες καλά
κρατούν!!! Τώρα επιχειρούν να ''μοντάρουν'' και την αλήθεια... και την ιστορία Αυτής της παραλίας!!!

Απελευθερώθηκε και αποδόθηκε σε ελεύθερη χρήση τον Ιούνη του 2007... 10 Ιούνη ήταν!!!

Με μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων,φορέων και συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων!!! Με απεργία πείνας του τότε δήμαρχου Χρήστου Κορτζίδη... Με διώξεις που εκδικάζονται μέχρι σήμερα (80 μηνύσεις από πλευράς της εταιρίας)!!!

Κόπηκαν τα κάγκελα... έχει δικαίωμα ο πολίτης,ο επισκέπτης να κάνει μπάνιο ελεύθερα... να χαίρεται και να απολαμβάνει το φυσικό αγαθό (που είναι η θάλασσα) ελεύθερα, ανεμπόδιστα και έναντι κανενός τιμήματος!!! Μέχρι τότε η είσοδος ήταν 7 (επτά) ευρώ τις καθημερινές και 10 (δέκα) τα Σαββατοκύριακα!!!

Αυτό το δικαίωμα υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε! Από το 2007 έως το 2014 η παραλία ήταν έτοιμη και οργανωμένη από τις 15 Μάη... Ομπρέλες, τουαλέτες, ναυαγοσώστης, καθημερινή φροντίδα και καθαριότητα!!!Με βάρδιες του Δήμου και με σημαντικότατη προσφορά εθελοντών!!!

Ορισμένοι λοιπόν που πολέμησαν αυτήν την προσπάθεια... που ξεκάθαρα ήταν ''απέναντι ''σ' αυτόν τον αγώνα... που και τότε και τώρα μίλαγαν από την ασφάλεια των γραφείων τους, ας είναι λίγο προσεκτικοί... και φειδωλοί!!!

Απόντες ήταν... και αυτό έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων... των πολιτών... των κατοίκων του Δήμου μας... των επισκεπτών!!!

* Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου