Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Παρέμβαση - τομή στην “επιτροπή ελέγχου θέσεων στάθμευσης” από την ΡΑΚ

Η «επιτροπή ελέγχου θέσεων στάθμευσης σε άτομα με κινητικά προβλήματα» αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 6ης Μαϊου, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση του γιατρού και Δημοτικού Συμβούλου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνσησς Γιάννη Μπίτσικα, να εγκρίνει θέσεις στάθμευσης σε περισσότερες κατηγορίες «κινητικά αναπήρων» συμπολιτών μας, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.
 
Μέχρι τώρα η επιτροπή ενέκρινε τα αιτήματα μόνο σε όσους έπασχαν από ορθοπεδικές ή νευρολογικές ασθένειες με αναπηρία των κάτω άκρων.

Ο γιατρός εξήγησε ότι ο όρος «κινητικά ανάπηρος», που αποτελούσε μέχρι τώρα το κριτήριο, είναι όρος περιγραφικός και δεν παραπέμπει σε συγκεκριμένη νόσο.

Επομένως πρέπει να χορηγούνται θέσεις στάθμευσης και σε πάσχοντες από άλλες ασθένειες, που περιορίζουν τη δυνατότητα μετακίνησης, όπως στους νεφροπαθείς τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση) και στους πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως βαριά καρδιακή ανεπάρκεια, κατά την κρίση της επιτροπής.

Τα άλλα μέλη της επιτροπής κατανόησαν την ανάγκη διεύρυνσης του φάσματος των ασθενειών που θα θεωρούνται ότι προκαλούν «κινητική αναπηρία».

Ύστερα από έντονη, αλλά καλόπιστη και παραγωγική συζήτηση, η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου