Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Π.Σκουρλέτης: Στοιχείο πολιτικής κρίσης εάν υπάρξουν κάποιοι που δεν υποστηρίξουν μία συμφωνία

Την σημασία των διαφοροποιήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον των κρίσιμων στιγμών για την κυβέρνηση και τη χώρα, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Κόκκινο στην εκπομπή The Press Project.

Μιας συμφωνίας, της οποίας "ο πυρήνας θα είναι σε άμεση σχέση με το πρόγραμμα, τις δεσμεύσεις και την εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε. 

Ακύστε εδώ τι είπε.

"Συμφωνία δεν ξέρω αν θα δούμε τελικά, όχι γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρξει, αλλά γιατί έχουμε κάνει σαφές πως εμείς θέλουμε να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα είναι αποδεκτή κι από τα δύο μέρη, να εμπεριέχει πολιτικά στοιχεία τα οποία στον πυρήνα τους τουλάχιστον να είναι σε άμεση σχέση με το πρόγραμμα, τις δεσμεύσεις και την εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις πλευρές.

Εμείς πάμε με ψύχραιμο και ώριμο τρόπο σε αυτή τη συζήτηση, δεν βοηθάει να φωνάζουμε, σημασία έχει να εννοούμε στην κυριολεξία αυτά τα οποία επιδιώκουμε", σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Επανέλαβε πως "δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν δεν περιέχει αυτά που έχουμε πει σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, με τη μη μείωση συντάξεων κύριων κι επικουρικών, και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι στο τραπέζι από εμάς ως στοιχεία αδιαπραγμάτευτα."

Απαντώντας σε ερώτηση περί κομματικής πειθαρχίας, μετά τις χτεσινές δηλώσεις του Νίκου Παππά, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: "Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή έχει πολύ μεγάλη σημασία η οποιαδήποτε διαφοροποίηση, δεν είναι ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο -αν τελικώς επιτευχθεί μία συμφωνία. Άρα θα είναι στοιχείο πολιτικής κρίσης εάν υπάρξουν κάποιοι που δεν υποστηρίξουν μία συμφωνία. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κατακτήσει έναν τρόπο συζήτησης και άρα η τελική διαμορφωμένη θέση, στις περισσότερες των περιπτώσεων και το έχουμε αποδείξει αυτό, είναι σεβαστή από όλους, παρότι και γνωστές είναι οι διαφωνίες μας και τις κάνουμε και γνωστές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου