Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ελληνικό-Αργυροιύπολη: Με αδιαφανείς και ετσιθελικές διαδικασίες η ανάθεση υπηρεσιών ειδικής αγωγής

Δεν έκρινε σκόπιμο η διοίκηση Κωνσταντάτου να απευθυνθεί σε επιστήμονες-επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Έτσι παρά τις αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο
Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Απριλίου αποφάσισε τη σύναψη συμφωνίας  και την παραχώρηση δημοτικών χώρων σε Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εδρεύει στην Ηλιούπολη.

Δείτε τη σχετική καταγγελία:


από το facebook


Ο Kostas Stefas κοινοποίησε μια δημοσίευση:

Είναι πράγματι λυπηρό το φαινόμενο, ο "υποτίθεται" νέος Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κος Κωνσταντάτος,να ακολουθεί παλιές και ξεπερασμένες μορφές ρουσφετιού, και μάλιστα απέναντι στο σύνολο των επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας στον ευαίσθητο τομέα των παιδιών με Διάχυτη Διαταραχή της Ανάπτυξης-Αυτισμό.

Με χθεσινή του απόφαση η παράταξή του και μόνο, ψήφισε μια σύμβαση διάρκειας δύο χρόνων,όπου παραχωρεί χώρους του Δήμου σε Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με έδρα στην Ηλιούπολη, για να παρέχει υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, με το συνήθως καθεστώς πληρωμής αυτής της εταιρείας μέσω των ταμείων.


Η απόφαση αυτή δεν έγινε γνωστή, ούτε ζητήθηκε ποτέ να κάνουν προσφορά, ούτε καλέσθηκαν ποτέ σε συζήτηση, οι δεκάδες επιστήμονες συνδημότες μας, και τα Ειδικά Κέντρα που υπάρχουν στον Δήμο μας. Αγνοήθηκαν παντελώς άνθρωποι που μοχθούν χρόνια με τα παιδιά μας και σε πολλές περιπτώσεις έχουν προσφέρει και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.


Και όλα αυτά για να υπογραφεί μια σύμβαση με πολλές ασάφειες, με συγκεκριμένο Κέντρο εκτός του Δήμου μας.


Η Παράταξή μας ενημέρωσε τους επιστήμονες στον Δήμο μας και μάζεψε υπογραφές από αυτούς, ζητώντας αναβολή του θέματος και διάλογο της Δημοτικής Αρχής μαζί τους.


Ο Δήμαρχος όχι μόνο δεν δέχθηκε την πρόταση, αλλά και στην τοποθέτησή του απαξίωσε την μέχρι τώρα προσφορά του συνόλου των επιστημόνων που δραστηριοπούνται στον Δήμο μας.


Υ.Γ.στην αίθουσα παρευρίσκοντο και μία νεαρή επιστήμονας συνδημότης μας που έχει προσφέρει και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στα σχολεία του Δήμου.


Ζήτησε, με δάκρυα στα μάτια να μιλήσει πάνω στις ανακρίβειες της Δημοτικής Αρχής που ακούσθηκαν.


Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με σκαιό τρόπο της το αρνήθηκαν.


Τα συμπεράσματα δικά σας.


Διαβάστε και το κείμενο που αποστείλαμε στους επιστήμονες του Δήμου μας και η πλειοψηφία αυτών μας το επέστρεψαν υπογεγραμμένο με την δική τους διαμαρτυρία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου