Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δάνεια καναλιών με ενέχυρο τον Χόχο

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Προαισθάνομαι ότι τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Πρετεντέρης θα βγει στο δελτίο με μούσι και σταυρωτά φυσεκλίκια, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

ζωσμένος με εκρηκτικά και η Όλγα Τρέμη με τσεμπέρι στο κεφάλι και αναμμένο πυρσό στο δεξί της χέρι, ως σύγχρονη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Μπουμπουλίνα ή Μπομπολίνα, ποιο είναι, άραγε, το σωστό;

Δεν τα προαισθάνομαι απλώς, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα συμβούν, διότι όπως μαθαίνω «ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρής έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τις τράπεζες και από την Τράπεζα της Ελλάδας για δάνεια που χορηγήθηκαν στις εταιρείες ΜΜΕ, θυγατρικές τους αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που διευθύνουν ή εκπροσωπούν τις εταιρείες αυτές.


Τα στοιχεία που έχουν δοθεί στον εισαγγελέα αφορούν σε δάνεια άνω των 500 χιλιάδων ευρώ, στους όρους με τους οποίους χορηγήθηκαν και στις εγγυήσεις που δόθηκαν για αυτά».


Επιτέλους. Καιρός ήταν να ανοίξει το θέμα των δανείων των ΜΜΕ, ώστε να μάθουμε πώς και γιατί οι χρεοκοπημένες τράπεζες που σώθηκαν από την κρατική ανακεφαλαιοποίηση έδιναν αφειδώς δάνεια σε επιχειρήσεις επίσης χρεοκοπημένες, ζημιογόνες και υπερδανεισμένες.

Εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στους μιντιακούς ομίλους στα χρόνια των μνημονίων, τότε που οι κάνουλες ήταν κλειστές ακόμη και για βιώσιμες και κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Δόθηκαν 150 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις που χρωστούν 800 εκατομμύρια στις τράπεζες και άλλα 300 σε ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, σε επιχειρήσεις που από το 2008 μέχρι το 2014 παρουσίασαν ζημίες που αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς έγινε τούτο το θαύμα, το οποίο ομοιάζει με τον πολλαπλασιασμό των άρτων και των ιχθύων από τον Ιησού; Οι καναλάρχες και οι εκδότες πρέπει να ζητούν πρώτοι-πρώτοι την έρευνα των δανείων τους, για να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει καμία σκιά, ότι τα πήραν βάζοντας ενέχυρα τα σπίτια τους, τα εξοχικά τους, τα αμπελοχώραφά τους, τα Μέγαρά τους.

Αλλιώς θα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, θα λέει ότι συνέβη με τα μεγάλα κανάλια αυτό που συνέβη στο ΑΛΤΕΡ, το οποίο έπαιρνε δάνεια βάζοντας ενέχυρο τα βίντεο κλιπ με τα «Ζουζούνια». Θα λένε οι κακές γλώσσες ότι και οι άλλοι έπαιρναν τα δάνεια βάζοντας ενέχυρο την Κατερίνα Γιουλάκη από το «Ρετιρέ» και την Σελήνη από την «Λάμψη». Τι να απέγινε, άραγε, ο Χόχος;

Πρέπει να μάθουμε οπωσδήποτε την αλήθεια για τα δάνεια των ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ δεν είναι σκέτες επιχειρήσεις, είναι πρωτίστως μηχανισμοί χειραγώγησης, προπαγάνδας, διαμόρφωσης συνειδήσεων.

Για να το πω χοντρά, πρέπει να μάθουμε αν οι μιντιάρχες πήραν παρατύπως 150 εκατομμύρια στα χρόνια του Μνημονίου, δίνοντας ως αντάλλαγμα τη μαζική πλύση εγκεφάλων υπέρ του Μνημονίου.

Γιατί οι τραπεζίτες έδωσαν αυτά τα λεφτά; Με ποιών εντολές τα έδωσαν; Με εντολές των μνημονιακών κυβερνήσεων ή μήπως με εντολές παραγόντων που βρίσκονταν υψηλότερα και από τις κυβερνήσεις;

Η συνέχεια επί της οθόνης...

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου