Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εκατοντάδες παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση της Μαρίζας Κωχ στο Φάληρο (φωτογραφίες)

Παιδικά χαμόγελα και φωνές γέμισε η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Φλοίσβου, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαΐου, με την εκδήλωση που από κοινού πραγματοποίησαν το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου - Μαρίζα Κωχ και η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Π. Φαλήρου.


Οι διήμερες εκηλώσεις του Κέντρου έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τους Φαληριώτες, αφού δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του ιστορικού κτιρίου του Φλοίσβου και τις δύο μέρες, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση με θέμα «Ο κύκλος του Νερού»

που έχει ετοιμάσει η ίδια η Μαρίζα Κωχ σε συνεργασία με παιδαγωγούς και μουσικούς του Κέντρου.


Την εκδήλωση άνοιξε -και τις δύο μέρες- ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, Κ. Μερκουράκης, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας της κα Κωχ στην πόλη μας, αλλά και την ευκαιρία που δόθηκε στη ΡΑΚ να παρέμβει «με τον πιο νεανικό, ευχάριστο και άρτιο καλλιτεχνικά τρόπο» στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.


Παράλληλα, ο κος Μερκουράκης στην εναρκτήρια ομιλία του και προτού παραδώσει τα μικρόφωνα στα παιδιά, αναφέρθηκε στην ανάγκη τέτοιου είδους πολιτιστικές δράσεις να πολλαπλασιαστούν, αφού κατά την εκτίμηση του η πόλη τις έχει ανάγκη, ενώ ζήτησε και τη μελλοντική συνεργασία της κα Κωχ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, από σχεδόν όλες τις πλευρές τις Αντιπολίτευσης, παρακολούθησαν τις διήμερες παραστάσεις, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η πλήρης απουσία της παράταξης της συμπολίτευσης, καθώς και του ίδιου του Δημάρχου, κ. Χατζηδάκη, ο οποίος δεν ήρθε στο Φλοίσβο

(ούτε ενημέρωσε για την απουσία του) για να συναντήσει μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες, γνωστή παράλληλα και για τη συνθετική και στιχουργική της δουλειά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Σημειώνεται πως η παράσταση που παρακολούθησαν εκατοντάδες Φαληριώτες, είχε παρουσιαστεί το 2013 στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το νερό, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου CORNELL της Νέα Υόρκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα Ευγενίδου.









Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου