Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Με την ευγενική χορηγία της ΤτΕ

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Η ιστορία είναι γνωστή. Στενός συνεργάτης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα πιάστηκε στα πράσα να στέλνει μαύρα στοιχεία και να δίνει κατάμαυρη γραμμή σε δημοσιογράφους.

Επί της ουσίας μαύρα πυρομαχικά για να πυροβολήσουν με κατάμαυρο τρόπο την κυβέρνηση. Αδιαφορώντας αν παράπλευρη απώλεια της μαύρης στάσης τους είναι η ελληνική οικονομία, την οποία το ευαγές υπό τον κύριο Στουρνάρα τραπεζικό ίδρυμα έχει ως σκοπό να φυλάγει και να υπερασπίζεται. Και χρυσοπληρώνονται τα στελέχη του γι' αυτό.

Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη. Διότι ο κύριος διοικητής, αντί να διατάξει έρευνα και να επιφυλαχθεί για το αποτέλεσμά της, έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τα πράσα, τουτέστιν το άκρως αποκαλυπτικό mail του άκρως προκλητικού συνεργάτη του.


Και η "Εφημερίδα των Συντακτών", που αποκάλυψε αυτή τη μαυρίλα, του έτριψε στα μούτρα και τα πράσα, αλλά και τα αρχικά του δράστη, του οποίου από τούδε και εις το εξής πρέπει να θεωρείται συνένοχος. Διότι όταν, αντί να ερευνά τις ευθύνες κάποιου, τον καλύπτει, τότε κάποιο λάκκο έχει το πρασόρυζο.

Δ.Κ. τα αρχικά του φιλόμουσου συνεργάτη του κυρίου Στουρνάρα, στον οποίο προφανώς αρέσει το underground. Και τον φαντάζεσαι τώρα εσύ, που αγωνιάς με τις διαπραγματεύσεις και το fucken Eurogroup, να κάθεται στο γραφείο του παρά τω γραφείω του κυρίου διοικητή και να συντάσσει με χαμόγελο σαρδόνιο τα μαύρα του μηνύματα προς μαύρους κονδυλοφόρους, που περιμένουν πώς και πώς να αλιεύσουν σε μαύρα νερά για να υπονομεύσουν την οικονομία και να γαμεύσουν την κυβέρνηση. Με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος!

Κι έτσι σκίστηκε λιγάκι το παραπέτασμα και είδαμε αυτό που όχι μόνο υποψιαζόμαστε, αλλά και ξέρουμε εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι δυστυχώς μόνο ένας κάποιος Δ.Κ. που κάνει τη βρομοδουλειά. Ένας στα πράσα, χιλιάδες στη μάσα. Ένας πιάστηκε, αλλά είναι πολλοί που ανοίγουν λαγούμια στον κήπο που πληρώνονται να φυλάγουν.

Κυρίες και κύριοι, ιδού ο εσμός των Δ.Κ., που δεν μπορεί να φανταστεί μια κοινωνία χωρίς φιλόστοργη ολιγαρχία, φιλόστοργη διαπλοκή, φιλόστοργα Μνημόνια. Εσμός με υψηλούς προστάτες και υψηλότερους χορηγούς.

Σκάβουν και θάβουν. Αυτή είναι η αποστολή τους. Κι αν δεν ξεμπερδέψει μ' αυτούς και τους προστάτες του ο τόπος, μην περιμένετε προκοπή...

Πηγή: www.avgi.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου