Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τερψιθέα Γλυφάδας: Πρεμιέρα για το θερινό κινηματογράφο "Μαριλένα"

Την Πέμπτη κάνει πρεμιέρα ο ανακαινισμένος θερινός κινηματογράφος Μαριλένα στην Τερψιθέα, που παρέμενε κλειστός τα τελευταία 15 χρόνια και ανυπομονούμε!

Ακόμη θυμόμαστε εκείνες τις φορές που πηγαίναμε στο θερινό σινεμά Μαριλένα για να απολαύσουμε κάποιο δημιούργημα της έβδομης τέχνης, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό, με τη σαγηνευτική μυρωδιά του γιασεμιού και του νυχτολούλουδουνα να τρυπάει ευχάριστα τη μύτη μας!

Δυστυχώς τα τελευταία 15 χρόνια, ο κινηματογράφος παρέμενε κλειστός και ανεκμετάλλευτος και κάθε φορά που κατεβαίναμε την οδό Αιγύπτου και τον βλέπαμε έτσι έρημο ευχόμασταν να υπήρχε η δυνατότητα να ξαναλειτουργήσει και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη!

Η ευχή μας μπορεί να άργησε λίγο να πραγματοποιηθεί αλλά είναι πλέον γεγονός!

Την Πέμπτη 28 Μαϊου το θερινό σινεμά "Μαριλένα" ανοίγει αυλαία με πρώτη προβολή της ταινίας TOMORROW LAND (Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ) με πρωταγωνιστές τους: George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie. Μια διαφορετική ματιά στις ταινίες μυστήριου - περιπέτειας με ανατρεπτικό σενάριο, που σε ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο. Δεν υπάρχει ταινία που να την έχει καλύψει περισσότερο μυστήριο από το πολυαναμενόμενο “Tomorrowland” της Disney, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές για το 2015. Σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Brad Bird (Ρατατούης, Οι Απίθανοι) και σενάριο του Damon Lindelof (Lost TV series) η ταινία προορίζεται να είναι ένα από τα μεγάλα blockbusters του 2015, μια ταινία στα πρότυπα της Disney, φαντασμαγορική περιπέτεια με εντυπωσιακά σκηνικά, ένα παραμυθένιο παράλληλο σύμπαν και απολαυστικές ερμηνείες.


Ο κινηματογράφος “Μαριλένα” κατασκευάστηκε το 1962 και λειτουργούσε κανονικά έως και πριν 15 χρόνια. Φέτος τα Χριστούγεννα μετά από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες, ο χώρος του θερινού κινηματογράφου “Μαριλένα” νοικιάστηκε με σκοπό την ανακαίνισή του και την επαναλειτουργία του.

Η ανακαίνιση του κινηματογράφου ξεκίνησε από την πλήρη ανακατασκευή της οθόνης σε Cinemascope format, την ανανέωση του χώρου του κυλικείου με βασικό αντικείμενο να δεσπόζει στο χώρο το Ιταλικό ψυγείο αντίκα του 1958 σε πλήρη ανακατασκευή. Το φουαγιέ διακοσμήθηκε με νέα χρώματα και ντιζάιν φωτιστικά. Η είσοδος θα έχει το λογότυπο του κινηματογράφου (CINE Μαριλένα) με φωτισμό νέον και φυσικά τους πανέμορφους φοίνικες που δεσπόζουν αριστερά και δεξιά από την κεντρική είσοδο.

Η αίθουσα με τον κήπο της τώρα πλέον ανθισμένο χάρη στην φροντίδα επαγγελματιών κηπουρών, να δημιουργεί αντίθεση στο κατάλευκο χαλίκι. Με καθίσματα σκηνοθέτη σε μοναδικά χρώματα και πολλά πολλά τραπεζάκια. Οι τουαλέτες κτίστηκαν εξ αρχής, με προσοχή στη λειτουργικότητα.

Και φυσικά η εικόνα και ο ήχος, που τώρα πλέον είναι όλα ψηφιακά χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η νέα ψηφιακή μηχανή προβολής της NEC Digital Cinema με FHD 2K - 4Kready και πολυκάναλο ήχο DOLBY DIGITAL, με δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών με το μοναδικό ενεργό σύστημα EYES3SHUT.

Θερινός Κινηματογράφος Μαριλένα, Αιγύπτου 123, Τερψιθέα Γλυφάδας

Πηγή: www.nou-pou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου