Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Σύμφωνο Συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπογράφτηκε χθες από την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Αφετηρία για τη σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας,
αποτέλεσε η κοινή παραδοχή ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας επηρεάζει αρνητικά τις περισσότερες οικογένειες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, ανασφάλειας, πτώσης του βιοτικού επιπέδου και αδυναμία πρόσβασης σε δομές υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι δυο φορείς, μέσω του συμφώνου Συνεργασίας, έθεσαν τις βάσεις προκειμένου να υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα προληπτικής ιατρικής, αξιοποιώντας τις κινητές μονάδες του Συλλόγου, καθώς επίσης και διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και μέσω του «ΟΔΥΣΣΕΑ», του πρώτου κινητού εργαστηρίου ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας που διαθέτει ο Σύλλογος.

Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια Αττικής και το Χαμόγελο του Παιδιού θα υποβάλουν, από κοινού, προτάσεις για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής της υγείας των παιδιών, αλλά και δράσεις για την προστασία τους. Επίσης, θα συνεργαστούν για την εξεύρεση χώρων για τη δημιουργία κοινωνικών δομών, όπως για παράδειγμα για τη λειτουργία "Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας", 
"Σπιτιού μόνιμης Διαβίωσης Παιδιών" θυμάτων κάθε μορφής κακοποίησης, "Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας".

Ειδικότερα, από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, καθώς και της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 στις οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων που διαχειρίζεται στο οδικό δίκτυο.

Επίσης, δεσμεύτηκε για τη διάθεση κατάλληλου χώρου για την ασφαλή στάθμευση του συνόλου του στόλου οχημάτων άμεσης κοινωνικής επέμβασης, Κινητών Ιατρικών Μονάδων και Κινητών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής του Συλλόγου.

Ουσιαστικά, μέσα από το Σύμφωνο Συνεργασίας οι δυο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, στην κατεύθυνση μιας αποτελεσματικής συνεργασίας με σκοπό:
  • την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο,
  • την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών,
  • την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης-παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων ανηλίκων,
  • την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών, τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής της υγείας παιδιών, όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου