Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κυριακή, ημέρα γαϊδουριάς στη Βουλιαγμένη

Μετά την κατάληψη των πεζοδρομίων, που πλέον θεωρείται φυσιολογική για τις μηχανές, σειρά έχει η κατάληψη των πάρκων πρασίνου.

Η θερινή περίοδος μπήκε
για τα καλά στη Βουλιαγμένη και το πράσινο προάστιο των 3Β γίνεται ο δημοφιλέστερος ίσως κοντινός προορισμός για όλη την Αττική.

Δυστυχώς όμως η πόλη δεν διαθέτει υποδομές στάθμευσης γι' αυτό τον όγκο των επισκεπτών, γεγονός που οδηγεί τις περισσότερες φορές σε ασχήμιες όπως αυτή της φωτογραφίας, την οποία τράβηξε σήμερα κάτοικος της περιοχής και την έστελε στο 3vita.gr.

Όπως μας έγραψε μάλιστα, οι μηχανές που κατέφτασαν όλες μαζί με προορισμό καφετέρια στα 2 μέτρα, αρχικά αφέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους χύμα σε όλο το πάρκο και μόνο κατόπιν παρατηρήσεων «μαζεύτηκαν» σε ένα σημείο.

WP_000526Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. ΙΧ και δίκυκλα παρκάρουν στα πιο απίθανα σημεία, πολύ συχνά με αντικοινωνικό τρόπο, εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών και καροτσιών. Η διπλανή φωτογραφία είναι περσινή, όμως τίποτε δεν μας λέει ότι δεν θα επαναληφθεί και φέτος το φαινόμενο να σταθμεύουν μηχανές και δίκυκλα ακριβώς κάτω από την πινακίδα που επισημαίνει ότι αυτό απαγορεύεται, καταλαμβάνοντας παράλληλα όλο το πλάτος του πεζοδρομίου.

Πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες οχημάτων και μηχανών θεωρούν αδιανόητο να σταθμεύσουν κάποια μέτρα μακριά από τον προορισμό τους ή και να πληρώσουν στο ιδιωτικό πάρκινγκ της πόλης.

Και βέβαια, ελλείψει Δημοτικής Αστυνομίας που μέχρι πρότινος μοίραζε αφειδώς κλήσεις ελέγχοντας κάπως την κατάσταση, η ιστορία έχει εκτραχυνθεί.

Ας ελπίσουμε ότι η δημοτική αρχή θα λάβει μέτρα όσο είναι ακόμη νωρίς…
Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή:
 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου