Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μόνιμη και σταθερή εργασία ζητούν οι καθαρίστριες με υπόμνημα που κατέθεσαν στο Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η επιτροπή αγώνα καθαριστών - καθαριστριών δημόσιων σχολείων κατέθεσε υπόμνημα προς ψήφιση στο ΔΣ της 29ης Απριλίου, στο οποίο αναφέρεται πως, η εφαρμογή του Καλλικράτη επιτάχυνε
την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, από την καθαριότητα μέχρι τους τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας, εξέλιξη η οποία οδηγεί την ανάθεση της καθαριότητας των σχολείων σε εταιρίες καθαρισμού και συνεργεία.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, οι καθαρίστριες - καθαριστές στα Δημόσια σχολεία με συμβάσεις έργου ακόμα και 13 χρόνων και μισθούς πείνας, θα βρεθούν στα τέλη του Ιουνίου, στην ανεργία.

Κατόπιν τούτων, ζητάνε, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης ζητάνε άμεση τροποποίηση των συμβάσεων από συμβάσεις έργου σε αορίστου χρόνου και τέλος να μην τοποθετηθούν από το δήμο μεγαλοεργολάβοι καθαρισμού μέσα στα σχολεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτό το ψήφισμα με τη συμπλήρωση που πρότεινε ο Χρήστος Κορτζίδης να ζητηθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση η παράταση της ισχύος των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων.

Ναι μεν αλλά, ο κ. Κωνσταντάτος

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο ο κ. Κωνσταντάτος δεν παρέλειψε να σχολιάσει το αίτημα των καθαριστριών προς τους δήμους να μην δώσουν την καθαριότητα σε εταιρείες καθαρισμού. Όπως είπε γι αυτόν σημασία έχει να καθαρίζονται τα σχολεία και «δεν κολλάει» στο ποιος θα κάνει την καθαριότητα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου