Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Καμιά απαντησούλα θα πάρουμε;

γράφει ο Kartesios

«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η πολιτική έγινε όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλακαναλαρχών. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
 
Αλίμονο! «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους». Τώρα, από πότε έγινε δουλειά η διαπλοκή είναι θέμα αντίληψης. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Καζάκης ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με τον σχεδόν εθνοσωτήρα και ευεργέτη, Λεωνίδα Μπόμπολα της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ο οποίος πλήρωσε πρόστιμο 1,8 εκ. ευρώ την ίδια ημέρα που η εταιρεία ΑΚΤΩΡ υπέγραφε σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Το πιο ενδιαφέρον θέμα που θέτει ο Καζάκης είναι ότι «αν θελήσει μια εταιρεία να εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποιο έργο δημόσιου συμφέροντος, ακόμη και για μελέτη, θα πρέπει να είναι ενήμερος φορολογικά και ασφαλιστικά ο κάθε μέτοχός της, να μη χρωστά η εταιρεία στο κράτος, αλλά και η οικονομική της θέση θα πρέπει να υποδηλώνει ευρωστία. Αν κάτι απ' όλα αυτά δεν ισχύει, τότε δεν την αποδέχονται καν στο διαγωνισμό».

Πώς γίνεται, λοιπόν, να παίρνει δημόσια έργα μία εταιρεία που «έχει άνοιγμα υποχρεώσεων πάνω από 3 δισ. ευρώ με ίδια κεφάλαια γύρω στο 1 δισ. ευρώ»; Ναι, ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης κάνουν τη δουλειά τους.

Το ερώτημα είναι αν το Κράτος, οι ελεγκτικοί και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κάνουν τη δική τους. Διότι αν δεν την κάνουν τη δουλειά τους, δουλειά δε γίνεται. Μόνο πισωγύρισμα γίνεται.

Κι επειδή τα γράφει ο Καζάκης, δε σημαίνει ότι μπορεί η κυβέρνηση ή οι αρμόδιοι υπουργοί να μην απαντούν. Αν συνήθισαν τόσο γρήγορα να απαντούν μόνο στο MEGA ή στο Reuters, κακά μαντάτα έρχονται.

Πηγή: kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου