Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Άγριο ψαλίδι στην καλοκαιρινή απασχόληση

Με πρόταση της δημοτικής αρχής την οποία ψήφισε και η παράταξη του Ευάγγελου Βαζαίου η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση παιδιών από 5 έως 12 ετών
θα ανατεθεί σε εταιρεία.

Για το πρόγραμμα θα διατεθούν 64.000 € όσα δηλαδή και πέρυσι. Με αυτό το ποσό πέρσι ο δήμος είχε προσλάβει 37 γυμναστές και άλλες ειδικότητες και 2 γιατρούς. Επιπροσθέτως πέρσι στο πρόγραμμα αξιοποιήθηκαν γυμναστές του ΟΝΑΔΕΑ, νοσηλεύτριες των ΚΑΠΗ και μόνιμες καθαρίστριες των σχολείων.

Εύλογα λοιπόν το ερωτήματα που έθεσε ο Βασίλης Μπούκας εισηγητής της Δημοτικής Συνεργασίας για τον αριθμό των παιδιών που θα εξυπηρετηθούν φέτος στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης, για το ωράριο και τη χρονική διάρκειά του.

Στα ερωτήματα αυτά οι απαντήσεις ήταν αόριστες και αντιφατικές.

Για εφέτος το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν αλλά από του χρόνου η πρόθεση της διοίκησης είναι να επαναφέρει τα τροφεία διότι όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος είναι «άδικο» ο μεγαλοεισοδηματίας να στέλνει το παιδί του στο πρόγραμμα δωρεάν. Ο δήμαρχος ζήτησε και τη βοήθεια της αντιπολίτευσης
για να μπορέσει να επαναφέρει τα τροφεία!

Σε ό,τι αφορά το αριθμό των παιδιών που θα εξυπηρετήσει φέτος το πρόγραμμα ο Γιάννης Κωνσταντάτος είπε ότι θα είναι ο ίδιος αλλά εύχεται να μειωθεί γιατί τον πιάνει ίλιγγος!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι «πραγματικοί» δικαιούχοι στο πρόγραμμα δεν θα είναι πάνω από 600 γιατί φέτος θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι και θα κοπούν οι ετεροδημότες που έρχονταν σε αυτό.

Η μείωση του αριθμού των παιδιών μνημονεύεται και σε έγγραφο του «Τμήματος Αθλητισμού του ΟΝΑΔΕΑ» - παραδόξως ανυπόγραφο ενώ υποτίθεται ότι είναι υπηρεσιακό - σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των παιδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 650 για λόγους ασφάλειας.

Σε ασάφεια επίσης παρέμεινε η χρονική διάρκεια και το ωράριο του προγράμματος.

Κορτζίδης: δεν βλέπουμε γιατί η εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από το δήμο το πρόγραμμα

Αναφερόμενος στο κύριο επιχείρημα του δημάρχου περί ασφάλειας των παιδιών, ο Χρήστος Κορτζίδης υποστήριξε ότι με τα χρήματα που διατίθενται από το δήμο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η εταιρεία θα μπορέσει να διαθέσει στο πρόγραμμα περισσότερο προσωπικό από όσο διέθετε ο δήμος.

Όπως ανάφερε εάν αφαιρεθεί το ποσό του ΦΠΑ και ένα λογικό κέρδος για την εταιρεία, τα χρήματα που μένουν για την πρόσληψη προσωπικού είναι πολύ λιγότερα από αυτά που διέθετε ο δήμος. έθεσε δε το ερώτημα «εάν είναι να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα στην εταιρεία για να πάρει περισσότερο προσωπικό γιατί δεν το παίρνουμε ως δήμος;».


Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, Άρης Σούγελας, ο οποίος πρότεινε να παραμείνει η διαχείριση του προγράμματος στο δήμο και να ληφθούν μέτρα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου