Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ανδρέας Ξανθός: Έχουμε διαφορετικό όραμα για το δημόσιο συστημα Υγείας, σε σχέση με την GIZ!

Προσπάθεια να διερευνήσουν τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας της χώρας μας σχετικά με την συνέχιση ή την ενδεχόμενη διακοπή της "συνεργασίας" της ελληνικής πλευράς με την γερμανική ιδιωτική εταιρεία GIZ, κατέβαλε μερίδα των Γερμανών βουλευτών οι οποίοι μετείχαν στην αντιπροσωπεία της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής, η οποία επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Η GIZ παρείχε επί πληρωμή υπηρεσίες "τεχνογνωσίας" στις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας βάσει όρων των μνημονίων.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τον αν. υπουργό Ανδρέα Ξανθό , η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απάντησε ευθέως και με ιδιαίτερο νόημα στους Γερμανούς βουλευτές ότι "εμείς έχουμε ένα διαφορετικό όραμα για το δημόσιο σύστημα υγείας και, ως εκ τούτου, εάν τυχόν η ελληνική πλευρά χρειασθεί τεχνογνωσία για το δημόσιο σύστημα Υγείας από την γερμανική πλευρά, τότε θα την ζητήσει μόνον αρμοδίως!".


Η αντιπροσωπεία της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός", ενώ είχε συνάντηση και με βουλευτές - μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής.

Εξάλλου, με πολυμελή αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, υγειονομικών και βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, του Μετώπου της Αριστεράς και του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος είχαν σήμερα το απόγευμα συνάντηση ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Ανδρέας Ξανθός.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου