Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Συζήτηση με τον Φαίδωνα Γεωργίτση για όλα, αλλά και για τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Σμύρνη (video)

Το Νεοσμυρνιώτικο -και ειδικά το γυναικείο- κοινό, είχε έναν επιπλέον λόγο να παρακολουθήσει το “Δάσκαλε που δίδασκες...” τούτη τη φορά, στο www.nstv.gr/radiostring το τηλεοπτικό Web Radio της Νέας Σμύρνης...

Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης γνωστός για τις κινηματογραφικές και θεατρικές του επιτυχίες μέσα από τις οποίες μας έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Μιλήσαμε για τα πρώτα του βήματα στο “σανίδι” και στη “μεγάλη οθόνη”, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησε, τις στιγμές που τον “σημάδεψαν" στο θέατρο και τον κινηματογράφο, τους σκηνοθέτες που αποτέλεσαν σταθμό για την καριέρα του, το πέρασμά του από την τηλεόραση και τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο, την προοπτική μιας διεθνούς καριέρας, τη σύγκρισή του με τον Τζέημς Ντην και τον αγαπημένο του Μάρλον Μπράντο.

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα αξέχαστα μιούζικαλ των 60ies με κορυφαίο τις “Θαλασσιές Χάντρες” και την αξέχαστη ατάκα “αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις”!

Αφού σχολιάσαμε την τωρινή θεατρική, κινηματογραφική και τηλεοπτική πραγματικότητα, μιλήσαμε για το “Κτήμα Κεκροπία” στο Κορωπί όπου βρίσκεται το προσωπικό του ανοιχτό θέατρο χωρητικότητας χιλίων περίπου θέσεων. Το θέατρο αυτό φιλοξενεί τόσο τις παραστάσεις που ο ίδιος επιμελείται, όσο και άλλες θεατρικές και μουσικές δραστηριότητες.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως ο Φαίδων Γεωργίτσης έχει κάνει ένα αξιόλογο άνοιγμα στους ερασιτέχνες ηθοποιούς δίνοντάς τους την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μικρές και μεγάλες παραστάσεις στις οποίες παίζει αλλά και σκηνοθετεί ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου